Младото канадско крило Джейк Виртанен вкара два гола, а Брендън

...
Младото канадско крило Джейк Виртанен вкара два гола, а Брендън
Коментари Харесай

Младок вкара два гола за победа на Ванкувър над Чикаго

Младото канадско крило Джейк Виртанен вкара два гола, а Брендън Гонси се разписа за 3:2 в третата част на мача за триумфа на Ванкувър с 4:2 над Чикаго от шампионата на НХЛ. С този триумф Кенъкс събра 16 точки и се изкачи на 4-о място в Западната конференция, до момента в който Чикаго е 8-и с една по-малко.

За Виртанен персоналната статистика се усили на три гола в последните два мача, като имаше едвам една асистанция в предходните осем. Брендън Гонси с изключение на победното попадение в 9:23 минута на частта, прибави и едно подаване за 4:2, дело на Антоан Ръсел. Брандън Саад и Джонатан Тейвс се разписаха за гостите от Чикаго, които повеждаха на два пъти в мача, само че не съумяха да запазят преднината си. И двамата вратари имаха положителни прояви, като стражът на спечелилите Якоб Маркстрьом и Кори Кроуфорд от Чикаго избавиха по 24 изстрела.
Чикаго не можеше да разчита през днешния ден на водещия изпълнител на лигата все още Патрик Кейн, който е болен. Саад стартира вместо него в офанзивата и се отблагодари за доверието, откакто откри резултата в 6:56 минута след пас на Крис Куниц. Виртанен изравни по-малко от пет минути преди края след поредност от щастливи рикошети.

Тейвс даде нова преднина на Блекхоукс 1:05 минути след началото на втората част при числено предимство поради нарушаване на Майкъл дел Зото, който препъна Густафсон. Малко по-късно Брандън Саад вкара трети гол за Чикаго, който обаче беше разгредан на видеото и анулиран поради шут с кънката. В средата на частта Виртанен изравни за 2:2, откакто се стрелна от дясното крило и овладя подаването на Маркус Гранлунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР