Младостта не е порок, но това не важи в най-популярната

...
Младостта не е порок, но това не важи в най-популярната
Коментари Харесай

Левски е в Топ 3 на най-младите отбори в efbet Лига

Младостта не е недостатък, само че това не важи в най-популярната игра. Талантът постоянно се стопява като сняг през май пред опита и рутината. Левски държи третото място в efbеt Лига измежду тимовете, които дават опция за изява на играчи под 21 години.

Средната възраст на " сините " е 24,93 години, а в съблекалнята на Левски има единствено един футболист над 30 - Николай Михайлов. Вторият " дядо " в тима е Драган Михайлович, който е навръх 30. Иван Горанов е на 29 години, а новите попълнения - Христос Сиелис, Гьоко Зайков, Димитър Костадинов и Хосе Кордоба към момента са надалеч от приплъзване на първата цифра при годините си.

По-млади от " сините " са единствено тимовете на Славия и Ботев (Враца), регистрира Футболната обсерватория CIES. От " Герена " обаче изпреварват " белите " по игрови минути, които са натрупали децата им - 17,6% против 16,5% (б.р. в статистиката не са включени дуелите от IX кръг). Трябва да се регистрира също, че Левски е с съвсем с 2 години по-млад от ЦСКА. И на доктрина, както и на процедура, се видя, че и това има значение. Да, " алените " имаха единствено един футболист над 30 години - Греъм Кели, само че пък останалите титуляри на Стойчо Младенов бяха по-близо до златната възраст във футбола от противниците си.

Иначе най-младият тим у нас е този на Ботев (Враца). Логично е, че там обещаващите играчи натрупат и най-вече игрови минути.

Берое, Царско село и Арда пък са клубовете, където футболистите под 21 години до този миг са табу. Те не са дали късмет за изява на нито един състезател, който обгръща проучването. Следват Пирин и Лудогорец.

Латвийците от Мета са номер 1 по налагането на млади, а от огромните шампионати ударниците са Монако и Байер Леверкузен.
 Билал продължава да е скаран с гола, гони 800 игрови минути без попадение
Билал продължава да е скаран с гола, гони 800 игрови минути без попадение

Няма такова през 2021 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР