Младокът Браян Кристанте удари Кристиано Роналдо в земята. Трансферът на

...
Младокът Браян Кристанте удари Кристиано Роналдо в земята. Трансферът на
Коментари Харесай

Младок удари Роналдо в земята

Младокът Браян Кристанте удари Кристиано Роналдо в земята. Трансферът на италианеца от „Аталанта“ в „Рома“ бе избран за по-добър в Серия А от този на португалеца, минал от „Реал“ в „Ювентус“. Това твърди изследване на Световната футболна обсерватория CIES. Неин отчет сподели, че халфът е притеглен за 30 млн. евро, макар че е оценен на доста повече. „Рома“ е икономисал 19,4 млн. от действителната цена на италианския национал. Като по-добра договорка е посочена и тази сред „вълците“ от Рим и „Интер“ за Раджа Наинголан. Белгиецът бе платен за 40 млн. евро при стойност 52,9 млн.

И едвам тогава следва шумният трансфер на Роналдо. Според обсерваторията португалецът коства 116,5 млн. евро, само че бе закупен от „Ювентус“ за 105 млн.

Най-добрата договорка през лятото в Европа е тази за вратаря Тибо Куртоа. „Реал“ брои 40 млн. евро на „Челси“ за белгийския национал, а действителната му стойност е 62,6 млн. Вторият отличен трансфер още веднъж е сбъднат от испански тим. Става въпрос за „Атлетико“ (Мадрид), взел Родри от „Виляреал“ единствено за 25 млн. евро при цена от 46,9 млн.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР