Младо семейство се отказало от букети в сватбения ден, за

...
Младо семейство се отказало от букети в сватбения ден, за
Коментари Харесай

Младо семейство дари средства за кувьоз на Неонатологията в МОБАЛ - Велико Търново

Младо семейство се отказало от букети в сватбения ден, с цел да даде средства за кувьоз на Неонатологичното поделение на МОБАл „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново, заяви borbabg.com.

Изборът на Аделина и Трифон Кенарови не бил инцидентен. Самият жених е едно от хилядите бебета, сложени в кувьоз след раждането си в търновската болница.

Още в сватбените предложения било написано, че младото семейство кани гостите да се включат в благотворителна самодейност.

„ Макар и красиви, цветята увяхват. За тях даже не си спомняш, забравяш по какъв начин са оцветили душата ти най-малко за един ден или няколко мига. Но това, което освен с цвят, а и с доста вяра ще стопли сърцата ни, е положителното в едни вълшебни усмивки. Детски и по-красиви от цвете. Нека вместо скъпи букети подарим благополучие на героите в кувьози “, гласяло посланието.

Така гостите на сватбеното съумели да обезпечат към 1000 лв..

„ Всички бяха очаровани от нашия избор и поддържаха идеята ни. Радостни сме, че едно от поканените на сватбата ни семейство ще последва нашия образец и също ще направи подаяние в болничното заведение. Сватбата е знак на едно ново начало. Затова ние бяхме въодушевени да дадем своя старт в фамилния живот с нещо толкоз чисто и същинско “, показа булката.

„ Впечатлен съм от смислените и потребни дела на младите. В ден, изпълнен с позитивни страсти, те се сещат и мислят за здравето и живота на хората. Целият екип на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ благодари на Аделина и Трифон и приветства идеята им. “, показа изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Красимир Попов.

Само преди месец още едно младо семейство от старопрестолния град - Глория и Георги Костадинови също направиха дарени за бебета, родени в риск - те подарих нов пулсоксиметър на неонатологията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР