Младо семейство с две деца от Смядово, в област Шумен,

...
Младо семейство с две деца от Смядово, в област Шумен,
Коментари Харесай

Семейство с две деца остана без дом след пожар

Младо семейство с две деца от Смядово, в област Шумен, остана без дом. Къщата им изгоря при пожар в събота, а в този момент в навечерието на коледно-новогодишните празници стартира акция в тяхна поддръжка.

Огънят, изпепелил дома на Пламена и Звезделин лумва в събота вечерта, до момента в който бащата и двете деца са си вкъщи, а майката е на работа. Пламъците потеглят от комина и безусловно за минути унищожават всичко. Звезделин реагира и съумява да избави двамата си сина, на по 13 и 15 години.

„ Бях признателен, че изведох децата, надявах се да се избави нещо, ама… Ако бяхме още 5 минути да спим, тук всичко падна върху детската, дрешници, кревати, единствено пружини останаха, нищо не оцеля “, споделя за bTV Звезделин Енев.

„ Да гледаш по какъв начин половината ти живот гори по никакъв начин не е елементарно. Но се веселя, че другата половина, по-важната – животът, е избавен. Все още сме в потрес всички, те го изживяват много тежко, не го демонстрират, само че аз ги чувствам, като тяхна майка, ще се оправят само че би трябвало време “, добавя брачната половинка му Пламена Вичева.

В Смядово стартира акция за подкрепяне на младото семейство.

Целият дом би трябвало да бъде построен отначало. Засега не е ясно какъв брой пари ще са нужни, само че съгласно предварителните планове става дума за най-малко 60 000 лева – сума, с която Пламена и Звезделин не разполагат.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР