Младо семейство фермери, биопроизводители на мед в Странджа, обявиха в

...
Младо семейство фермери, биопроизводители на мед в Странджа, обявиха в
Коментари Харесай

Семейство фермери с 4 деца: Тенденциозни проверки от ДАНС ни принудиха да затворим бизнеса си


Младо семейство фермери, биопроизводители на мед в Странджа, оповестиха в обществените мрежи, че затварят целия си бизнес и се изнасят от България. Причината – инспекция на ДАНС, включваща няколко държавни институции.

„ Затваряме фабриката си, тъй като да развиваш хрумвания и дела в България, е закононарушение “, споделя преди дни фамилията с 4 деца, което е притежател на европейска премия за млад фермер.



Хората в региона познават Ралица и Димитър с облагородяването на селото, насърчаване на фолклорна група и голям брой благотворителни начинания.

Освен че се грижат за над 2000 кошера с пчели, фамилията създава плодове и зеленчуци, сее памук. Възползва се от дотации, които се изплащат след осъществяването на работа, потвърдена активност и инспекции. Тегли и банкови заеми. С тях съумяват да построят фабриката си, без да получат една стотинка земеделско подкрепяне. Съобщават им обаче, че вършат корист с евросредства.



„ Не ни изненадват инспекциите на Разплащателна организация и на организацията по сигурност на храните. Изненада ни инспекцията на ДАНС. Към нас има непрекъснати и тенденциозни инспекции. Ние нямаме срещу тях. Всички инспекции обаче са предизвикани от ДАНС – Бургас. Нашият проблем е в това - за какво го прави, за какво сезира всички институции макар инспекциите през годината. Каква работа има ДАНС? Аз опасност за националната сигурност ли съм? От 2009 година сме аграрни производители, а на 21 ноември в 21:00 часа стартира поредна инспекция към нас. Една събота пристигнана повече от 30 индивида. Четирима доктори от БАБХ ревизираха кошерите, до момента в който мен ме държаха настрани “, разяснява Димитър.



От ДАНС показват пред bTV, че по случая е формирана прокурорска инспекция. А от Министерството на земеделието показват, че казусът към този момент е от компетенцията на Европейската прокуратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР