Младо момиче от град Враца се нуждае от нашата помощ

...
Младо момиче от град Враца се нуждае от нашата помощ
Коментари Харесай

Рак погуби майката на Гери, коварната болест сполетя и нея

Младо момиче от град Враца се нуждае от нашата помощ и поддръжка, с цел да живее.

Гергана Петрова е на 19 години и е с диагноза Остеосарком. Младото момиче споделя, че познава усета на загубата, защото нейната майка и вуйчо й не са успяли да се преборят с рака.

От 2017 година Гери води борба със злокачественото заболяване, което има наклонност да се среща при тинейджъри и младежи, само че може да се появи и при по-малки деца и по-възрастни хора.

" От тогава животът ми е битка. След серия химиотерапия, интервенция за цялостна промяна на тазобедрена става и отново химиотерапия ракът се върна с обучение в белия дроб и ставата ", споделя Гергана.

Гери е претърпяла и нещастен случай - нелепо рухване и чупене на изкуствената става. Следват две следващи животоспасяващи интервенции.

" Лекарската комисия взе тежкото решение да ампутира крайници. Към този миг лекуването ми продължава. Провеждам таргетна терапия в болница в гр. Пловдив ", отбелязва момичето.

Налага се всяка седмица Гери да пътува до Пловдив - и сами се досещате, че това са много разноски.

" Имам разноски както за път, по този начин и за медикаменти, които одобрявам всекидневно. Баща ми е мой персонален помощник и се постанова да се устояваме единствено с инвалидната ми пенсия и неговата заплата като мой персонален помощник ", признава 19-годишното момиче.



Гергана Петрова вярва, че ще се оправи с подлата болест. Тя има потребност от скъпоструваща протеза, която ще й разреши по-свободно напредване и пълностоен метод на живот.

" Сумата за протезата е 59 800 лева, като тя не включва престой и образование в протезния център. Офертата е годна 90 дни от датата на издаване (29.09.2022г.). Валидността на офертата е изтекла и сумата може да бъде по-висока.

Сумата е непостижима за нас. Всеки, който желае и има опция, дано ми помогне ", добави Гери.

Дарителската сметка на Гергана е:
Уникредит Булбанк
BG28UNCR70001523532394 – в евро
BG71UNCR70001523532396 – в лв..
Титуляр: Гергана Емилиянова Петрова 

Можете да дарите и в платформата на фондация " Павел Андреев "  . 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР