Младият защитник на Питърбро Юнайтед Боби Копинг обяви, че е

...
Младият защитник на Питърбро Юнайтед Боби Копинг обяви, че е
Коментари Харесай

Смущаващо: 19-годишен защитник спира с футбола заради травма

Младият бранител на Питърбро Юнайтед Боби Копинг разгласи, че е заставен да спре с футбола на 19-годишна възраст, откакто е получил за повторно една и съща контузия в главата, оповестиха решението му от клуба от Лига 1 (третото равнище в Англия).

Копинг, който се причисли към тима през 2019-та година от Бери, е прекарал четири дни в болничното заведение през юли, когато контузи главата си. Тогава се възвърне изцяло, само че по-късно през 2020-а получи безусловно същата контузия. Бранителят добави, че е унищожен от развоя на събитията, само че решението да спре с футбола е единственото гарантиращо опазване на здравето му.

"Провел съм доста диалози с хора от клуба и със експерти по неврохирургия и дружно стигнахме до заключението, че за моето по-нататъшно здраве може да се подсигурява единствено, в случай че приключа с футбола, се споделя в изказване на играча.

"Това беше подкрепено от обстоятелството, че към момента имам проблеми от предходното пострадване. Решението беше мъчително и за мен, и за фамилията ми ", споделя още момчето.

Той добави, че остава на работа в Питърбро Юнайтед, само че ще се включи в бизнес-администрацията.

Новината беше преекспонирана в доста медии на Острова и извадена в поддръжка на акцията, че би трябвало да се намерения за играчите, които в някакъв миг от живота си развиват деменция или Синдром на Паркинсон в резултат на удари в главата по време на дейната си кариера.

Миналият месец държавното управление на Англия предложения някогашни спортисти и ръководители в контактните спортове, в това число някогашния футболист на Англия Лес Фердинанд и носителя на международната купа на Англия по ръгби Мат Доусън, с цел да обсъдят пострадванията на главата и напъните за възстановяване на благосъстоянието на играчите.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР