Младият турски рефер Халил Умут Мелер (32 г.) ще ръководи

...
Младият турски рефер Халил Умут Мелер (32 г.) ще ръководи
Коментари Харесай

Халил Умут свири мача на ЦСКА-София в Дания

Младият турски рефер Халил Умут Мелер (32 г.) ще управлява дуела сред Копенхаген и ЦСКА-София. Това е негов 4-ти наряд в Лига Европа, бил е назначаван и на 8 срещи сред младежки национални тимове.

Снощи Мелер бе основен арбитър на мача от първия кръг на турската Суперлига сред Фенербахче и Бурсаспор. Този сезон в Лига Европа Мелер към този момент е свирил срещите сред македонския Шкупи и Рейнджърс (0:0), както и сред словенския Марибор и грузинския Чихура (2:0).

Турчинът е управлявал и евроквалификация на България - сред националите ни до 17 година и Украйна (0:3). Срещата се играе на стадион " Ивайло " във Велико Търново на 10 октомври 2017-а. През май 2018 година Мелер управлява финала на Европейското до 17 година сред Италия и Холандия, извоювано от лалетата след дузпи.

Мелер е един от професионалните съдии в Турция. Тренира футбол като младеж, само че на 18 година се отхвърля от спортна кариера и започва курсове за съдия. Халил има 52 назначения в срещи от Суперлигата на родината си, като прави дебют през 2015 година Той е интернационален арбитър от 2017-а.

“Тема спорт” Първа лига 4 кръг, неделя 12 август  ЦСКА-София 20:45  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР