Младият талант от ТК Димитровград Мартин Бонев ще вземе участие

...
Младият талант от ТК Димитровград Мартин Бонев ще вземе участие
Коментари Харесай

Тенис талант от Димитровград на мастърс турнир в академията ...

Младият гений от Търговска колегия " Димитровград " Мартин Бонев ще вземе присъединяване в тазгодишния " Мастърс Киндер + 2021 ". ​Турнирът ще се организира от 6 до 9 ноември на кортовете в академията " Рафаел Надал " в Майорка. Това ​съобщи ръководителят на клуба Олег Филев

Общо осем са момчетата и девойките от България в четирите възрастови групи - 9, 10, 11 и 12 години, които са спечелили във веригата " Мастърс Киндер + 2021 " – България.

Мартин е народен победител в групата на 12 годишните момчета, дружно с Александра Момчилова от София, която е победителка при девойките от същата възраст.

Мачовете в академията ще се организират на твърда настилка, като сетовете ще се играят по новите правила на интернационалната тенис федерация – два сета без точки за преимущество и трети сет с тайбрек до 10.

Петото издание на веригата " Мастърс Киндер + 2021 " включва 13 европейски страни, като през този сезон в България се организираха осем районни издания. Мартин Бонев е участник в шест от тях.

Над 17 000 са участниците в четирите детски възрастови групи в европейски мащаб. Важна специфичност е, че мачовете от шампионатите се организират без рефери, като това предписание подкрепя достигането на главната цел – честната игра сред всички състезатели.

Талантливия шестокласник Мартин от димитровградската ПМГ " Иван Вазов " е ​в националния ни тим по тенис, който наскоро взе присъединяване и в европейското отборно състезание за деца до 12 и 14 години в Румъния. Там отборът ни се класира на трето място.

" ​Поднасям голяма признателност към кмета на Димитровград Иво Димов, към общинските съветници и към директорката на ПМГ " Иван Вазов "! ​Без тяхната помощ присъединяване на Мартин Бонев в този влиятелен шампионат нямаше да се случи ", разяснява Олег Филев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР