Младият талант на Жалгирис (Каунас) Рокас Йокубайтис е оттеглил заявката

...
Младият талант на Жалгирис (Каунас) Рокас Йокубайтис е оттеглил заявката
Коментари Харесай

Редица европейски таланти се оттеглиха от Драфта на НБА

Младият гений на Жалгирис (Каунас) Рокас Йокубайтис е отдръпнал поръчката си за присъединяване в тазгодишния Драфт в Националната Баскетболна Асоциация, оповестиха медиите в Литва. 19-годишният плеймейкър прави страховит сезон с екипа на литовския отбор, като посредством положителното си показване ще може да вдигне цената си за Драфта през идната година. Именно не толкоз оптимистичните прогнози са изиграли роля в решението на Йокубайтис, защото се очакваше той да бъде изтеглен с някой от късните избори на втория кръг в тазгодишната селекция от млади гении.

Zalgiris Kaunas prospect Rokas Jokubaitis is withdrawing his name from the NBA Draft 2020, sources confirmed.
— Donatas Urbonas (@Urbodo) 193-сантиметровият баскетболист се трансформира в един от главните козове от пейката на старши треньора Мартин Шилер. Йокубайтис започва акцията в Евролигата с 12 точки за 15 минути в мрежичката на Александър Везенков и Олимпиакос, като досега през сезона в най-силната клубна конкуренция на Стария континент записва приблизително по 7.4 точки и 3.0 асистенции при 61% пукотевица за две точки и 44% за три в границите на пет дуела. В момента той се възвръща от COVID-19, поради който пропусна последните два дуела на отбора си.

Освен Йокубайтис, НБА е получила отводи за Драфта още от гарда на Шалон Арнас Величка, центърът на Жалгирис Марек Блажевич, крилото на АЕК (Атина) Никос Рогкавопулос и гения на Панатинайкос Йоргос Калайцакис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР