Младият талант на Ферари Шарл Леклер спечели титлата във Формула

...
Младият талант на Ферари Шарл Леклер спечели титлата във Формула
Коментари Харесай

Любимец на Ферари спечели титлата във Формула 2

Младият гений на Ферари Шарл Леклер завоюва купата във Формула 2 три кръга преди края на сезона след победа на испанската писта " Херес ". Шарл водеше решително през цялото съревнование, само че появилата се в края кола за сигурност за малко не му коства триумфа.

Леклер започва от осмия си полпозишън за сезона – връх за Формула 2 и за предшественика GP2, подобрявайки по този индикатор достиженията на първенците във Формула 1 Люис Хамилтън и Нико Розберг.



От 5-секундна преднина преди колата за сигурност, Леклер в последна сметка финишира с две десети по-добро време от Оли Роуланд.

Леклер се причисли към академията на " черните кончета " през 2016-а, а скоро се чака публично да бъде показан като водач на Заубер във Формула 1 за сезон 2018.

19-годишният водач записа 98 обиколки в Унгария, т.е. измина по-голяма спортна отдалеченост от тази в Гран При на Унгария и остави на 0.088 секунди зад себе си водача на Макларън Стофъл Вандоорн в първия ден от сезонния тест на " Хунгароринг " във Формула 1 при започване на август.

През годината Леклер загуби своя татко и посвети купата си на него.

Снимки: Ferrari Media
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР