Младият словенец Тадей Погачар спечели деветия етап от Обиколката на

...
Младият словенец Тадей Погачар спечели деветия етап от Обиколката на
Коментари Харесай

Тадей Погачар спечели деветия етап във Вуелтата, Кинтана поведе в класирането

Младият словенец Тадей Погачар завоюва деветия стадий от Обиколката на Испания, а колумбиецът Наиро Кинтана, който приключи втори, облече аленото трико на водач в генералното класиране.

Погачар се оправи най-добре с доста тежките атмосферни условия и проливния дъжд по изкачването на последната височина от днешния 94-километров стадий от Андора ла Вела до Корталс д'Енкан. Той пресече финалната линия с време от 2 часа, 58 минути и 9 секунди и остави на 23 секунди зад себе си Кинтана. Трети на 48 секунди зад Погачар приключи различен словенец - Примож Роглич, чиято мощна офанзива в края му разреши да резервира минимална отдалеченост от Кинтана в общото класиране.

Лидерът преди днешния стадий - французинът Никола Еде, приключи с главната група на повече от 6 минути закъснение от Погачар и по този начин сдаде лидерската позиция на Кинтана. Колумбиецът завършва първата седмица във Вуелтата с задатък от 6 секунди пред Роглич и 17 пред колумбиеца Мигел Анхел Лопес, който имаше проблеми на последната височина и това не му разреши да нападна още веднъж "червената фланелка ". В понеделник е първият почивен ден в надпреварата, а във вторник следва стадий по часовник от Журансон до Пау./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР