Младият Самуил Николов от Велико Търново ще следва космонавтика в

...
Младият Самуил Николов от Велико Търново ще следва космонавтика в
Коментари Харесай

Браво! Дарители събраха средства за Самуил, за да учи космонавтика

Младият Самуил Николов от Велико Търново ще следва космонавтика в Съединените щати и е напът да сбъдне детската си фантазия. Това става факт благодарение на финансовата поддръжка на повече от 1000 донори. 19-годишното момче е признато в американския авиационен университет " Ембри-Ридъл ", а таксата от 45 000 $ към този момент е събрана.

Младият търновец подкрепили както компании, по този начин и частни лица, като нужната сума се събрала за към месец.

" Ние в действителност не вярвахме. Изненадахме се от ентусиазма на българите да изпратят едно момче да учи в чужбина. Надявам се той да им се отплати - да се върне и да развива своя гений тук ", показа бащата момчето - Калоян Николов.

Мечтата на Самуил е България още веднъж да се върне на галактическата карта.

" Една от най-големите ми цели и фантазии е, откакто завърша в чужбина, да се върна тук и да възродим забравената Българска галактическа организация, защото имам вяра, че сме една балканска страна, която е сторила чудеса за галактическото проучване, ние сме били една от водещите галактически сили ", сподели Самуил пред bgonair.

" С него откриха контакт някои огромни компании, български, които са тъкмо в сектора – има компании, които създават спътници, има компании, които създават галактическа храна - това би им развързало ръцете да потърсят български експерти, които да се върнат тук в България ", разяснява още бащата на момчето.

Самуил Николов ще бъде вторият българин, който ще следва в влиятелния авиационен университет в Съединените щати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР