Младият поет и писател Константин Трендафилов гостува в предаването ни

...
Младият поет и писател Константин Трендафилов гостува в предаването ни
Коментари Харесай

Константин Трендафилов: Грехът на интелигентните българи е безучастието

Младият стихотворец и публицист Константин Трендафилов гостува в предаването ни " Контрасти " тази седмица. С него говорихме по разнообразни постоянно настоящи тематики, само че и за погледа му върху изкуството, за естетиката в връзките сред хората, кой носи смяната в наши дни, по какъв начин се трансформира мисленето на хората, ролята на младите, какво е същинско и подправено творчество, кой и по какъв начин го прави оценка като такова. Не подминахме и превода на " Под игото " на шльокавица и провокацията, която произтича от него. Стана дума също за страховете на обществото, за " прегрешението " на интелигентните хора в България, за  свободата, както и за други акценти от нашето всекидневие.

Според Константин Трендафилов всеки човек има опция да трансформира света към себе си, само че има доста хора, които имат гений, способни са, само че " нямат тил ", и на тях им мъчно да трансформират каквото и да било.

 Снимка Българите постоянно приказват за будители, само че в действителност не обичат да бъдат " събуждани ". Страхът от това събуждане или провокиране може да се изясни с това, че не желаеме да " напущаме удобната ни кал ", а въпреки това прекомерно постоянно провокациите са самоцелни, глупави. Хората сигурно не търпят по никакъв метод да се вършат провокации чрез предишното, което, може би, е единственото съкровено нещо за българина, безапелационен е Трендафилов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР