Младият откривател и фотограф Иван Шишиев представя София по един

...
Младият откривател и фотограф Иван Шишиев представя София по един
Коментари Харесай

София в етюди през обектива на един млад откривател

Младият изобретател и фотограф Иван Шишиев показва София по един друг метод.

Той е основателят на Facebook страницата „ Етюд-и-те на София “, която има повече от 116 000 почитатели.

В изявление за Vesti.bg Иван споделя за предизвикването да "уловиш " града в фотоси

„ Да представиш София в една фотография е много мъчно, дори невероятно. И по тази причина идва етюдът, тази фотография, в която можеш да покажеш елементи, които подминаваме всеки ден и за чието битие не сме и предполагали “, споделя Иван Шишиев пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Иван дефинира себе си като хроникьор, който посредством фотоси демонстрира какво се случва в столицата. Фотоапаратът е неразделна част от него.

ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНИ СНИМКИ ОТ ЕТЮДИТЕ НА СОФИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
 Иван Шишиев Иван Шишиев
„ Трябва да разберем, че София е един голям жив организъм, който непрекъснато се трансформира.

Не може хората да виждат и приказват само за неприятното. Нужно е всеки един да види какво самичък може да направи за града си “, счита 26-годишният фотограф.

„ Етюд-и-те на София “ отпразнува 3-тата си годишнина на 17 март. Когато Иван основава страницата не чака да провокира толкоз мощен интерес.

„ Хората виждат София през моя светоглед. Аз постоянно си представям, че София е една жена.

Никога не можеш да отгатнеш настроението ѝ, от време на време е красива, от време на време грозна. Има случаи, в които познаваш единствено красивата или единствено грозната и част, а от време на време даже грозното става красиво, зависи от кой ъгъл го погледнеш “, споделя Иван Шишиев, който дълги години е журналист и написа за разнообразни издания.

Иван съумява да снима стотици поданици на София в забързаното ежедневие. Според него, както столицата, по този начин и хората са се трансформирали доста.

„ Навсякъде можем да срещнем младежи, които са изпълнени с положителна сила.

Разбирам и тези, които отпътуват в чужбина, тъй като не е толкоз елементарно тук, само че те самите първо би трябвало да се опитат да трансформират нещо в родината си “, споделя младият българин.

20 фотоси, снимани в точния миг

Тайните на страхотните фотоси

Последният план, върху който Иван работи, е изложбата „ Градски истории “, отдадена на навършването на 139 години от оповестяването на София за столица на България, а също и 3-годишнината от основаването на „ Етюд-и-те на София “.

Експозицията на фотоси, отразяващи живота в София, носи името „ Градски истории “, а формалното ѝ разкриване ще е на 03 април, от 17:00, в емблематичната градинка на „ Кристал “.

Вдъхновяващи фотоси от природата

Българинът, който печели от рискови селфита

„ Бих желал да се видя с хората, които наблюдават страницата и харесват града, в който живеем. С тази галерия желая да покажа, че самият град е една история “, споделя Иван.

Всеки, който желае да се разноски, може да види изложбата още на 26 март (понеделник).



Иван Шишиев е роден в красивото малко селце Петрово в Южен Пирин. Като дребен мечтае да избяга и да пътешества. Завършва Семинарията, а по-късно следва теология в Богословския факултет към СУ "Св. Климент Охридски ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР