Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева, нейният заместник Калоян

...
Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева, нейният заместник Калоян
Коментари Харесай

Нова кауза за болно дете в Стара Загора

Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева, нейният заместител Калоян Максимов и публичният съвет на Гимназията с преподаване на непознати езици “Ромен Ролан” канят старозагорци на благотворителна галерия от картини и фотографии. Тя ще бъде открита в 18:30 часа на 18 декември, вторник, в постройката на гимназията и ще премине под патронажа на омбудсмана на община Стара Загора Надежда Чакърова.
“Щастливи сме, че доста учебни заведения в града ни се включват с творби за изложбата и заставаме дружно зад идеята да дарим събраните средства на тригодишното момиченце Кая от Стара Загора, страдаща от рядката неонатална мултисистемна възпалителна болест и да бъдем в помощ за лекуването ѝ” , споделят Бетина и Калоян.
Те имат вяра в Коледа и великодушния коледен дух на старозагорци и в готовността им за единение в името на човешкото отношение и съпричастност към дете в потребност.
Неонатална мулти систематична възпалителна болест или хроничeн детски неврологичен кожно-ставен синдром е от група редки автоинфламаторни болести. Заедно с фамилния студов автоинфламаторен синдром и Muckle-Wells синдрома имат припокриващи се признаци като нараснала температура, кожен обрив като копривна тресчица и ставно засягане с друга тежест, съпроводени от редовно инфектиране. Причината и за трите синдрома са генни разновидности, които се предават от някой от родителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР