Младият мъж бе задържан на 7 октомври по искане на

...
Младият мъж бе задържан на 7 октомври по искане на
Коментари Харесай

Съдът пусна Желяз Андреев на свобода

Младият мъж бе арестуван на 7 октомври по искане на прокуратурата в Маями. Той е упрекнат дружно с още петима българи, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Те са работили в прът център в София, през който са продавани елементи за самолети на сирийските авиолинии , за които Вашингтон твърди, че са свързани с терористична активност.

Днешното съвещание на съда бе единствено за мярката за неотклонение на Андреев. Искането на американските управляващи за екстрадицията на българина ще бъде гледано настрана.

Пред магистратите Желяз Андреев изясни, че като чиновник в прът център на интернационална компания не е можел да извърши каквото и да било деяние без глобата на началниците си и в този смисъл няма по какъв начин да носи виновност за направеното от компанията, в тази ситуация – доставка на части за Сирийските авиолинии.

На свидетелската пейка в негова отбрана се яви приятелката му Милена Здравкова, с която са били сътрудници във въпросната компания. Тя поддържа думите му, че като служащи на най-ниското йерархично равнище, те са изпълнявали нарежданията на своите директни ръководители.

Съдът стимулира решението си с това, че има ниска степен обвиненият да се укрие, защото е с непрекъснат трудов контракт, не е бил осъждан и персонално се е явил, откакто е бил свикан да свидетелства.

На излизане от правосъдната зала пред публицисти Желяз Андреев сподели само, че е задоволен от решението на съда и не пожела да разяснява нищо друго.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР