Младият български вратар Димитър Митов изживя невероятна вечер, след като

...
Младият български вратар Димитър Митов изживя невероятна вечер, след като
Коментари Харесай

Страхотен мач за Митов срещу Лестър, лично Роджърс и Шмайхел го хвалят

Младият български вратар Димитър Митов изживя невероятна вечер, откакто се показа по приказен метод за своя Кеймбридж Юнайтед против първенеца на Англия за 2016 година Лестър Сити и си заслужи похвалите от страна на мениджъра на “лисиците” Брендън Роджърс и именития си сътрудник Каспер Шмайхел. Въпреки че отборът му загуби с 0:3 инспекцията на “Абби Стейдиъм”, Митов се отличи с редица страхотни спасявания, с които отчая звездите от “Кинг Пауър Стейдиъм”. Представянето му не остана неусетно и от управлението и почитателите на Кеймбридж, като на формалния уебсайт на клуба бе оповестен специфичен клип с чудесните изяви на сънародника ни.
Man on a Mission! #CamUTD pic.twitter.com/6zirk4q8lm
— Cambridge United FC (@CambridgeUtdFC) July 24, 2019 “Мачът стартира добре, като ние знаехме през цялото време, че Лестър ще владее топката през по-голяма част от времето. Както постоянно, бях на 100% съсредоточен. Първото избавяне пристигна към седмата минута, а с него и моментът, който в никакъв случай няма да не помни - Джейми Варди проби отдясно и опита с диагонален удар да осъществя. Аз обаче съумях да избия топката в гредата. След това стартира тоталната доминация на Лестър. Те ни нападнаха, а ние се защитавахме през съвсем цялото първо полувреме. Въпреки това се справихме добре, издържахме и завършихме при резултат 0:0. Второто полувреме бе по-напрегнато и в последна сметка пристигна мигът, в който Лестър съумя да поведе посредством Хари Макгуайър. След този гол противникът съумя да означи още два за крайното 3:0 в негова полза”, описа пред Sportal.bg Митов.

“Загубихме, само че аз съм в действителност удовлетворен от себе си. Смятам, че се показах добре против толкоз мощни футболисти от Висшата лига. След края на контролата отидох при Шмайхел, с цел да го помоля за фланелката му. Каспер ме похвали и ми сподели, че в случай че не преставам в този дух, мога да стигна надалеч. Докато говорихме с него, пристигна и мениджърът на Лестър. Брендън Роджърс също ме поздрави за положителната игра и ми пожела сполучлив сезон. Думите на двамата в действителност ме ласкаят и радват, както, апропо, и реакцията на почитателите на “лисиците”, които след едно мое избавяне започнаха да ме аплодират”, признава младият българин.
.@22Mitov was different gravy last night!

GKs... sit back and enjoy #YABA

[ @SirRobotto]pic.twitter.com/BdXsgUUiJF
— YABA (@YABAcufc) July 24, 2019 Роденият на 22 януари 1997 година пазач продължава малко по малко да си пробива път в мъжкия футбол на Острова. В продължение на три години роденият в Козлодуй вратар бе част от първия тим на Чарлтън Атлетик, само че поради нежната си възраст, по този начин и не записа формален дуел за клуба от “Дъ Вали”. През лятото на 2017-а юношата на Чавдар (Етрополе) се обвърза с клуба от Лига 2 Кеймбридж Юнайтед с ясната концепция да натрупа игрови опит в публични мачове.

Първоначално българинът бе запаса на някогашния ирландски национал Дейвид Форд, като в дебютната си акция записа единствено три мача в шампионата и още четири в останалите шампионати, в които отборът му взе присъединяване. През предишния сезон обаче нещата радикално се трансформираха, като след раздялата с ветерена точно Митов стана първи избор за мениджъра Колин Калдърууд. Бившият футболист на Тотнъм, който има 36 мача за националния тим на Шотландия, гласоподава съществено доверие на Митко, който в края на акцията бе записал 27 мача като титуляр в Лига 2 и общо 31 във всички шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР