Младият български състезател по ориентиране Николай Недков спаси живота на

...
Младият български състезател по ориентиране Николай Недков спаси живота на
Коментари Харесай

Награда за феърплей получи наш ориентировач, спаси живота на...

Младият български играч по насочване Николай Недков избави живота на играч от Полша по време на международното състезание в Гебзе, Турция. На първи пост в щафетната конкуренция Станислав Пачник паднал тежко по трасето и изгубил схващане. Близо до него по това време е бил Николай, който незабавно захвърлил спортните си карти и се притекъл на помощ на своя противник.

Минути по-късно полякът се свестил, само че се оказало, че е със счупена ръка. Българинът незабавно взел решение да приключи надпреварата и подкрепяйки Пачник, му оказал помощ да стигне до зоната за предаване на щафетите, с цел да получи профилирана здравна помощ.

Постъпката на Недков получи мощен отзив измежду всички участници. Българинът получил благодарности от уредниците и от своите сътрудници. Вчера Полската федерация също изпрати специфични благодарности към Николай, като ги адресира до БФОриентиране:

„ Това е една извънредно благородна постъпка, която заслужава самопризнание и премия за феърплей “, се споделя в писмото, подписано от националния треньор на Полша Агата Поржиш.
На международното в Турция на първо време от българите в щафетите се подреди първият ни тим, заел 12-о място при девойките.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР