Младият български режисьор Илиян Метев гостува на Радиоприемница, за да

...
Младият български режисьор Илиян Метев гостува на Радиоприемница, за да
Коментари Харесай

Илиян Метев: Важно е повече гласове в българското кино да могат да се изразяват

Младият български режисьор Илиян Метев гостува на " Радиоприемница ", с цел да опише малко повече към основаването на неговия филм " 3/4 ". Това е филм портрет на едно модерно българско семейство, заключи Метев:

Важното в сюжета са дребните жестове, нюанси, моментите, през които минава фамилията - положителни и неприятни. Не можем да обединим тези елементи в една огромна трагична форма, по-скоро това е филм за дребните неща в живота. Много хора се припознават във кино лентата " 3/4 ", творбата не е нереална, а комуникира с всеки фен по настрана.
   
Според Илиян Метев едно от значимите неща при кандидатстването за финансиране за реализирането на един филм е търпението. По думите му човек би трябвало да е доста твърдоглав в концепциите си и да опитва да кандидатства неведнъж, да не бъде обезсърчаван от неуспехите. В неговия случай целият развой на подготовката на кино лентата, в това число осигураването на финансиране, до провеждането на фотосите лишава 3-4 години.

Режисьорът разяснява също, че има потребност от смяна в методите на държавно финансиране на българското кино, защото решаващият фактор е по какъв начин се избират плановете. Важно е да се даде опция на повече гласове да се показват, да има многообразие в вида филми, които страната поддържа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР