Младият български плувец Петър Мицин даде интервю пред сайта за

...
Младият български плувец Петър Мицин даде интервю пред сайта за
Коментари Харесай

Петър Мицин: Преследвам три медала на европейското първенство за юноши

Младият български плувец Петър Мицин даде изявление пред уеб страницата за Българската федерация по плувни спортовет (БФПС), в което показа, че на дневен ред за него има две съществени цели - положително показване на европейското състезание за юноши и девойки в Белград, както и продобиване на квота за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

17-годишният играч се причисли преди няколко дни към своите съотборници от националния тим на България, а първото съревнование, в което той ще вземе присъединяване е " Купата на кмета ", която ще се организира в Бургас.

" Присъединих се малко по-късно към лагера на отбора, тъй като имах задължения към клубния си тим Вихрен Сандански. Взех присъединяване в два шампионата, а в този момент ще се стремя към мощни резултати, тъй като има условия за реализиране на такива в Бургас ", стартира Мицин.

" С треньора на националния тим Кристиян Минковски взехме решение да се опитвам и на по-дългата отдалеченост. Не съм се подготвял доста за тази дисциплинираност, само че се надявам да се доближа оптимално до норматив за Летните олимпийски игри в Париж ", показа още той.

Националният ни рекордьор на 200 и 400 метра свободен жанр се готви интензивно и за идното европейско състезание за юноши и девойки, където той има вяра, че може да попадне измежду медалистите.

" Работя за това да бъда във върхова форма на шампионата. Уверен съм, че мога да бъда измежду медалистите и на трите дисциплини, в които ще вземам участие. Мисля, че съм измежду любимците на 400 метра свободен жанр, само че сигурно ще нападам оценките и на 200 метра свободен жанр и 200 метра бътерфлай. Имам най-хубавите времена в Европа за юноши и възможностите да се кача на почетната стълбичка са големи ", безапелационен е Мицин.

Българският плувец разкри още, че до края на сезона ще се бори да покрие норматив в дисциплините 200 и 400 метра свободен жанр за присъединяване на Олимпиадата в Париж следващата година.

" Напълно в моите благоприятни условия е да покрия норматив за Игрите на 200 и 400 метра свободен жанр. В момента съм на 2 секунди от задачата. Може би ще ми бъде малко по-лесно на по-дългата отдалеченост, тъй като с изключение на от плуване, мога да смъква от времето си и при обръщанията, което прави задачата по-възможна за реализиране. Мечтата ми е да плавам в Париж следващата година и да покажа най-хубавото от себе си измежду най-хубавите плувци на планетата ", приключи Петър Мицин.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР