Младият Атанас Кабов е смятан за един от най-големите таланти

...
Младият Атанас Кабов е смятан за един от най-големите таланти
Коментари Харесай

Атанас Кабов пред ТОПСПОРТ: Амбициран съм да се завърна в Левски, два пъти се разминах с гола срещу ЦСКА

Младият Атанас Кабов е считан за един от най-големите гении в редиците на Левски. От началото на този сезон, техничарят, дружно с Николай Кръстев и Деян Иванов, се подвизава в Ботев (Враца), където се приспособява към спецификата на мъжкия футбол.

Наско е мощно стимулиран напълно скоро да се завърне в редиците на обичания си " наследник " отбор, само че с цел да бъде това факт, той знае добре, че би трябвало да се показва на висота във всеки един дуел или подготвително занятие.

Кабов даде просторно изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което приказва за престоя си в Ботев (Враца), пропуснатият късмет да в профил ЦСКА за Купата на България, протичащото се в Левски и упоритостите му с екипа на юношеския народен тим до 19 години.

Наско, здравей. Говорим си в миг, когато т воят отбор Ботев (Враца) е едноличен водач във Втора лига. С оглед жестоката конкуренция на Царско село и Локо (София), ще съумеете ли да се преборите за по този начин мечтаната промоция?

-Здравейте! В момента се намираме в доста завързан миг от шампионата, в който разликата в точките е дребна и след всеки кръг може да има нов водач в класирането. Ние обаче, във всеки мач даваме всичко от себе си, с цел да победим и да запазим първото място. Дали ще успеем да се преборим с конкуренцията зависи само от нас,ако продължаваме по този метод, мисля, че няма да имаме проблем.

 Снимка 322657

Ти си благосъстоятелност на Левски, само че сега с други " сини " гении - Ники Кръстев и Деян Иванов, се обигравате във Враца. Смяташ ли, че Втора лига може да спомогне за построяването на един млад футболист?

-Да, несъмнено! Сега във Втора лига има положителни тимове, които могат да оказват помощ доста на един млад футболист да се развие. За мен тимът на Ботев (Враца) е най-хубавото място, тъй като има доста положителни футболисти и условия. В началото имах лек проблем с акомодацията и не играех във всеки мач,но в последните мачове, старши треньорът Сашо Ангелов ми гласоподава доверие и във всеки един мач давам всичко от себе си, с цел да оказа помощ на тима да побеждава и да покажа, че заслужавам да играя... Защото това е най-важното за един млад футболист, да играе мачове, да натрупа самочувствие и убеденост и по този начин да израства нагоре.

 Николай Тодоров пред ТОПСПОРТ: Делио Роси да каже каква е концепцията му, Левски би трябвало да гони Купата
Николай Тодоров пред ТОПСПОРТ: Делио Роси да каже каква е концепцията му, Левски би трябвало да гони Купата

" Тимът има запаси в нападателен проект "

Направи доста мощно включване в дуела за Купата на България против ЦСКА. Предполагам те е гняв за оня удар в гредата, който съществено тормози Китанов.. Според теб, в случай че не се беше стигнало до аления картон на Кристиян Григоров, можехте ли да поднесете и сензацията на " Българска войска "?

-Исках и имах огромно предпочитание да отстраним тимът на ЦСКА... За страдание не успяхме, само че всичко е в предишното и този мач е пропуснат. Не обичам да се връщам към минали неща, само че това бе един по-специален мач за мен, като младеж на Левски. Разбира се, те са тим от Първа лига и бях окуражен да изляза и да покажа най-хубавото от себе си. За страдание на два пъти се разминах с гола, единия път нацелих гредата, другия път се разминах с топката на сантиметри пред вратата...



Щях да съм доста благополучен да отбележа гол при 0:1 за нас, възможностите им да ни отстранят щяха да станат все по-малки, само че след аления картон мачът се разви по различен метод, за наше страдание.

Предполагам си задоволително окуражен, с цел да се върнеш на " Герена ". Готов ли си обаче да се бориш с жестоката конкуренция в нападателен проект, която към днешна дата основават играчи от ранга на Буш, Мапуку, Обертан, Кабрал?

- Надявам се да върша положителни мачове във Втора лига с тима на Ботев, с които да покажа, че имам място на " Герена ". Наистина конкуренцията сега е доста огромна, бяха привлечени доста класни футболисти, от които можеш да научиш доста. Буш и Мапуку са страхотни нападатели, Обертат е необикновен футболист, може би най-хубавият задграничен футболист в българското състезание, само че най-важното за един младеж е, когато му бъде дадеш късмет за изява да го сграбчи с двете си ръце. И да покаже, че заслужава да играе, тъй като в Левски в този момент има положителни юноши Стаси (бел.ред Станислав Иванов), Иво Найденов, Алекс Боримиров, Илия Юруков, които не получават доста късмет за изява, само че най-важното е да се трудят всеки ден и на всяка една подготовка да демонстрират, че имат място в тима.

 Снимка 300022
Източник:

Имаше опция към този момент да работиш с Делио Роси. Какво е мнението ти за италианеца?

-За мен Делио Роси е доста добър треньор, който схваща доста от футбол. Първите ми усещания от него бяха доста положителни. За жал организирах малко тренировки под негово управление,но пък научих доста неща, които да са ми потребни в мачовете.

 Делио Роси би трябвало да промени себе си, с цел да възроди Левски
Делио Роси би трябвало да промени себе си, с цел да възроди Левски

" Пророка от Римини " не може да откри своята муза на " Герена "

Мнозина упрекват Левски в много отбранителен жанр на игра, който мъчно ще им помогне да изпълнят поставените цели. Ти по какъв начин би коментирал тази деликатна тематика?

- Много хора упрекват стила на Делио Роси, че е прекомерно отбранителен, само че той си знае работата. В Левски упованията са огромни и всички желаят, като пристигна нов треньор да промени всичко с магическа пръчка, само че това е мъчно. Стилът на Делио Роси е подобен и аз имам вяра, че той ще донесе триумфи на Левски. Пожелавам му още този сезон да направи Левски първенец и да завоюва Купата на България!

 Снимка 252151
Източник:

Сложи ли край загубата от Лудогорец на " сините " очаквания за купата? Купата на България ли се трансформира в " избавителния пояс " за Левски?

- Може би всички към този момент започнаха да отписват Левски от битката за първото място, само че аз не мисля, че това е по този начин... Първенството е прекомерно дълго, по този начин, че мачът с Лудогорец не е решил нищо. Има още доста мачове, в които Левски може да завоюва точки с които да се приближи до Лудогорец. " Сините " са тим, който се бори на всички фронтове и нямам доверие, че Купата на България ще остане на назад във времето.

Разкажи ни за най-хубавите ти мигове на " Герена ". Предполагам измежду тях са мачовете ти за първия отбор против Черно море, Лудогорец и Дунав.

- Най-хубавият ми момент откогато съм в Левски, несъмнено е дебютът ми в Първа лига предишния сезон! Тук е моментът да кажа едно голямо благодаря на всички треньори с които съм работил през годините, тъй като всеки един от тях ми е оказал помощ доста в моето развиване! Мачовете против Лудогорец,Черно море и Дунав, бяха една приказка за мен, това са незабравими мигове, уповавам се да имам още доста мачове в професионалния футбол!

 Снимка 322660
Източник:

Да си поговорим и за юношеския народен тим. В момента си част от селекцията на България U19, която се бори за прекосяване в елитния кръг на квалификациите за Евро 2018. Твоят коментар за вчерашната победа над Исландия с 2:1.

- Мисля, че надиграхме исландците и бяхме по-добрия тим на терена. Бяхме разучили противника добре и това ни оказа помощ, имахме много тактически инструкции от треньора, които мисля, че спазихме. През първото полувреме се разминахме на няколко пъти с гола, само че най-важното е, че през второто се възползвахме от обстановките които ни се откриха.

 България U19 потегли с 3 точки по пътя към Евро 2018!
България U19 потегли с 3 точки по пътя към Евро 2018!

" Лъвовете " на Ангел Стойков биха Исландия с 2:1

И като цяло, има ли сили вашият надарен набор, с треньор Ангел Стойков, да класира на Европейското?

- Имаме късмет, за какво да нямаме?! Важното е да сме оптимално съсредоточени във всеки от идните мачове, ние сме добър тим, в който има положителни футболисти. Ако продължаваме по същия метод мисля, че няма да имаме проблем... Стъпка по стъпка и ще стигнем до върха!

 Снимка 322659
Източник:

-Като за край, какви са персоналните ти упоритости през този сезон?

- Личните ми упоритости са да се развия оптимално в тима на Ботев (Враца) под управлението на Сашо Ангелов, да спечелим промоция в Първа лига и да се завърна в Левски! Също по този начин се надявам с националния тим до 19 години да се класираме на Европейско състезание, на което да оставим диря, която да се помни и приказва за нея дълго време. Всичко останало ще пристигна с доста тренировки, труд, професионализъм и неизменност!

 Кирил Ивков пред ТОПСПОРТ: На Левски му трябват класни футболисти
Кирил Ивков пред ТОПСПОРТ: Не разбирам тактиката на Делио Роси, на Левски му трябват класни футболисти

Легендата на " сините " приказва по всички настоящи тематики на " Герена "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР