Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс

...
Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс
Коментари Харесай

Ферстапен: Нямам нужда от работа с психолог

Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен съобщи, че ще резервира своята настъпателност на пистата и не счита да търси помощ от психолог. Холандецът добави, че ще опитва да прави оценка обстановките за в бъдеще по-добре, в сравнение с успяваше до момента.

20-годишният играч още веднъж влезе в полезрението с рискованите си маневри на пистата, като в Гран При на Китай завъртя болида на Себастиан Фетел (Ферари), с който се бореше за третото място. В последна сметка германецът финишира 8-и, а Макс бе осъден и пропиля шанса си да стъпи на подиума за първи път през сезона.

Шефът на Ред Бул: Младият Фетел вършеше същите неща като Макс

След надпреварата бащата на Макс – небезизвестният Йос Верстапен разкритикува обществено сина си за това, че последният „ не употребява главата си”. „ Той нямаше никакъв късмет да изпревари Фетел в този завой. Просто не беше допустимо, става дума за неточност при преценката”, съобщи Йос.

Макс сподели нетипично примирение и одобри всички забележки. „ Определено не беше най-хубавото ми съревнование, само че към този момент не трябва да мисля за него”, сподели състезателят пред холандските медии.

Фетел похвали Ферстапен: Правилно постъпи с извинението

„ Извадих си поуките и виждам напред. Няма да стана по-малко нападателен, само че ще преценям обстановките по-добре.”

Младокът съобщи, че не се вслушва в критиците си, а за него са значими единствено мненията на татко му и съветника в Ред Бул доктор Хелмут Марко. „ Това са хора, които познават материята, и схващат по какъв начин се случват нещата. Не се нуждая от психолог. Дали дремя добре? Винаги дремя добре.”

„ Трябваше да работя по друг метод, само че в случай че някой е в положение да знае всичко авансово, тогава ще промени света. В даден миг просто би трябвало да гледаш напред, тъй че чакам с неспокойствие конкуренцията в Баку”, добави Ферстапен.

В първите 3 старта за сезона Ферстапен завоюва 18 точки, които му отреждат 8-о място във краткотрайното класиране. Лидар е Себастиан Фетел с 54, следван от Люис Хамилтън (Мерцедес) с 45 и Валтери Ботас (Мерцедес) с 40. Съотборникът на Ферстапен – Даниел Рикиардо е четвърти с 37 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР