Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс

...
Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс
Коментари Харесай

Ферстапен след случката с Люис: Лесно е да виниш по-младия

Младият ас на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен се отбрани след нападките на Люис Хамилтън (Мерцедес) за случая посред им по време Гран При на Бахрейн. Холандецът съобщи, че при сходни обстановки е най-лесно виновността да се хвърли върху по-младия от двамата водачи.

При въпросния конфликт 20-годишният Ферстапен опита да изпревари настоящия международен първенец в първия завой, като реализира контакт с болида на британеца, до момента в който се опитваше да го измести от позицията му. Резултатът от всичко бе спукана лява задна гума за холандеца.

След надпреварата и до момента в който чакаше в стаичката преди награждаването, финиширалият на трето място Хамилтън назова Ферстапен „ тъпанар”, ясно визирайки невъзможността на младия играч да взима зрели решения при борбите на пистата.

„ Много е елементарно и просто да се хвърли виновността върху по-младия водач. Това е единственият метод, по който преглеждам ситуацията”, разяснява Ферстапен. „ Това е част от надпреварата – от време на време нещата се получават, от време на време – не. Можете да твърдите каквото желаете за случая, само че аз считам, че имах действителен късмет да го изпреваря.”

„ Не направих нищо бясно, нито пък рисковано. За страдание този път просто не се получи. Ако се върнем обратно към предходната година, да вземем за пример в Мексико, тогава съумях. Може би този път двамата не си оставихме задоволително място, но в последна сметка това е съревнование и един път нещата приключват добре, а различен път – зле.”

„ Наистина бих разговарял с Хамилтън, в случай че в действителност е належащо, само че за какво да трансформирам нещо (в метода си – б.р.)? Не мисля, че направих нещо неверно в тази връзка. Опитах да изпреваря автомобил и смятам, че имах действителен късмет да съумея. Затова и пробвах. Не разбирам за какво всички толкоз доста нищят тематиката, такива неща се случват по време на състезание”, добави Ферстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР