Младият адвокат Петър Куленски вече официално е кмет на Пазарджик.

...
Младият адвокат Петър Куленски вече официално е кмет на Пазарджик.
Коментари Харесай

Петър Куленски пое управлението на Пазарджик, Тодор Попов му пожела успех

Младият юрист Петър Куленски към този момент публично е кмет на Пазарджик. По-рано през днешния ден той встъпи в служба на първата за новия мандат тържествена сесия. Заедно с него поставиха клетва 41 общински съветници и кметовете на 31 села в общината.

Церемонията води регионалната шефка на Пазарджик Валентина Кайтазова.

„ Полаганета на клетва е акт от изключително значение - обърна се тя към новоизбраните локални управници. - Това е ангажимент за висока отговорност. Спазвайте законите, работата в полза на жителите. Пред Вас ще се явяват доста провокации, само че Вие ги преодолявайте дружно! “ - пожела Кайтазова.

Заседанието бе под председателството на Хари Хараламбиев, който с достолепните си 81 години е най-възрастният консултант в новия градски парламент. Той прочете клетвата, която сътрудниците му и кметовете на обитаеми места произнесоха, а след това подписаха клетвените си листове.

Бившият кмет на града Тодор Попов, който управлява общината в продължение на 4 мандата, съобщи от трибуната преди предаването на знаците на града:

„ Изпълнен съм с горделивост! Старият кмет предава публично знаците на града - огърлица и ключ, на новия. Това не се бе случвало от 16 години “. Той пожела на наследника си на поста да има шанс, здрави нерви и здрава ръка. А преди този момент увери, че ще бъде най-хубав другар на новия кмет и ще се пробва да му оказва помощ.

Петър Куленски също направи послание от трибуната, като показа, че е извънредно разчувствуван и си дава сметка за това пред какви провокации се изправя.

„ Аз ще бъда кмет на всички поданици на общината. Няма да разделям жителите, а вратата ми ще бъде необятно отворена за всеки. Намираме се във значим миг, изборите минаха, жителите ни натовариха с огромни упования. Пред нас има непосредствени проблеми за решение - рецесия с чистотата, разрушени улици и тротоари, проблеми с паркоместата, осветяване на улици и така нататък Но ще би трябвало да разберем и по какъв начин е харчен общественият запас на общината през годините “ - сподели новият градоначалник и също прикани да няма борби, а съзидание.

Заседанието на Общинския съвет продължава с избор на ръководител.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР