Младите учители в България са малко над 15% от всички,

...
Младите учители в България са малко над 15% от всички,
Коментари Харесай

Младите учители в България са малко над 15% от всички

Младите учители в България са малко над 15% от всички, а над 70% от тях се отхвърлят от преподаването още през първата година, сигнализират от профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. Това, от своя страна, поддържа рекордно висока междинна възраст на българските педагози от 54 години, възраст, с 10 години по-висока от средноевропейската като данните са устойчиви за последните 5 година

В София и някои огромни градове дефицитът на учители е неоспорим, а в по-малките градове, заради бруталната безработица, той е по-малко осезателен, се споделя в писмо от синдиката, изпратено до медиите. От там регистрират, че нараства броят на студентите в педагогическите специалности, само че акцентират също по този начин и че не най-хубавите възпитаници избират да станат учители.

Синдикат „ Образование “, в партньорство с МОН дефинират като извънредно значима политиката за привличане и задържане на млади учители в системата на образованието.

Действия в посока към това са:активизиране на наставничеството и менторството към младите учители; понижаване на бумащината в системата, повишение на мотивацията на новоназначените учители и техните наставници за задържане на новите педагози в специалността.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР