Младите сърби харесват най-малко българите, хърватите и албанците. Това сочат

...
Младите сърби харесват най-малко българите, хърватите и албанците. Това сочат
Коментари Харесай

Проучване показа: Младите сърби не ни харесват

Младите сърби харесват минимум българите, хърватите и албанците. Това сочат данните от огромно национално социологическо изследване в страната.

Изследването е по поръчка на Сръбската младежка организация " Покрив " /КОМС/, чийто данни ще бъдат оповестени публично на 12-ти август в Белград по време на Международния конгрес за младежта.

На въпроса " Какво е отношението Ви към националните малцинства? " по 4-балната канара, където 1 е най-високата оценка, а 4 най-ниската, българите получават 2.09, хърватите са малко преди нас - 2.04. Само албанците са след българите и хърватите - 2.52. Сръбските младежи харесват най-вече македонците и черногорците - надлежно,1.75 и 1.68. По средата на таблицата са унгарското, румънското и босненското малцинства.

Резултатите от проучването не са изненадващи като се има поради институционалната ненавист, която се насажда в Сърбия в продължение на над 100 години против всички прилежащи страни.

От същото изследване излиза наяве, че 55% от сръбските младежи са против въвеждането на наказания против Русия. 43% от интервюираните считат, че " Сърбия би трябвало да балансира сред Изтока и Запада ".

На въпроса " Ако би трябвало да се избира сред Изтока и Запада? " 53% от запитаните са се определили за " превръщане към Изтока ".

55 на 100 от сръбските младежи са на мнение, че страната не би трябвало да осъжда Русия за експанзията ѝ против Украйна. Само 18 на 100 считат, че Сърбия би трябвало да вкара наказания против Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР