Младите родители винаги са готови да утешат плачещото дете и

...
Младите родители винаги са готови да утешат плачещото дете и
Коментари Харесай

Оставете детето да плаче, докато заспи, съветват учени

Младите родители постоянно са подготвени да утешат плачещото дете и считат, че това е сигнал, че нещо не е наред с него. Истината обаче е, че в случай че оставите едно бебе последователно да заспи, до момента в който плаче, това с нищо няма да му навреди от прочувствена или стресова позиция в дълготраен проект, поучава Science Alert.

Ново изследване, анализирало навиците на 43 двойки родители с бебета на възраст от 6 и 16 месеца с проблеми в заспиването, открило че бебетата, които били оставяни да плачат без интервенция за по-дълги интервали, заспивали приблизително с 13 минути по-бързо от останалите.

Имайте поради, че това " оставяне " не значи просто да оставите бебето да плаче с часове, а просто последователно да увеличите времето, през което плачещият хлапак е оставен самичък. В рамките на проучването, това време започвало от 2 минути без интервенция и последователно стигнало до 35 минути в течение на една седмица.

На базата на взетите проби кортизол от бебетата не са открити обилни разлики в равнището на напрежението, нито пък самите родители са видели субективна смяна в държанието на потомците си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР