Младите потребители масово изоставят Facebook за сметка на Snapchat. Това

...
Младите потребители масово изоставят Facebook за сметка на Snapchat. Това
Коментари Харесай

Facebook губи младите, те предпочитат Snapchat

Младите консуматори всеобщо изоставят Фейсбук за сметка на Snapchat. Това демонстрира ново изследване на компанията eMarketer, представено от CNBC.

Оказва се, че през 2018 година по-малко от половината американци на възраст сред 12 и 17 година употребяват Фейсбук най-малко по един път на месец.

Очакванията са, че Фейсбук ще загуби 2 млн. консуматори под 25-годишна възраст, а Snapchat ще се снабди с 1,9 млн. нови в същата възрастова група.

Наскоро Snapchat обнови приложението си за да улесни използването му. Компанията раздели обществения от медийния детайл - една страница е отдадена на връзката с другари, а друга на видеа и типове медийно наличие.

Ръстът в потребителската база на Фейсбук пък идва най-вече от по-възрастните консуматори. С последните удобства обаче това може да се случи и със Snapchat.

Все отново мрежата на Зукърбърг надали има от какво да се тормози. Само в Съединени американски щати тя има общо 169,5 млн. консуматори при 86,5 млн. за Snapchat. В световно отношение също е водеща измежду обществените платформи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР