Младите по площадите да бъдат разумни. Всичко да бъде с

...
Младите по площадите да бъдат разумни. Всичко да бъде с
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Младите по площадите да бъдат разумни


Младите по площадите да бъдат рационални. Всичко да бъде с добър резултат. Това сподели в отговор на въпрос на сътрудниците от БГНЕС Негово Светейшество българският патриарх Неофит преди да отслужи Света литургия в храм „ Св. Александър Невски ” на връх Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.

Патриарх Неофит сподели, че на днешния ден означаваме един от дванадесетте велики празника.

„ Всичко, което ни е свързвало със живота на Св. Богородица е доста скъпо за нас, тъй като тя е един превъзходен образец на смирение, на волята Божия, примирение и лоялност към своя възвишен наследник. Честит празник ”, съобщи Негово Светейшество.

Днес църковният предел прекрачи 20-годишната именничка Мария Артъкова, която всяка година на този ден идва в храма, с цел да се помоли на Господ и Св. Богородица да ни закриля.

„ Още от малко дете знам, че е хубаво да се върви на черква на този ден. Дали са ми хубаво име, би трябвало да се уважи, би трябвало да се отиде на черква, да се помолим “, сподели тя.

Младото момиче разяснява и митингите, искащи смяна. „ Като цяло утвърждавам протеста на хората, само че можеше да се направи по-малко по-умен метод. Да имат проект за след оставката, тъй като в този момент нямат “, разяснява Артъкова.

С празнично въодушевление в катедралния храм „ Св. Александър Невски “ влиза и Борис Калоянов. „ С очаквания да имаме повече светлина и да бъдем по-добри. Днес ни липсва религия “, добави той.

По отношение на недоволството, превзело страната, Калоянов съобщи: „ Може би утвърждавам огромна част от настояванията, само че методът, по който се прави, не съм изцяло склонен с него. Има парламентарни и демократични способи, по които да вървим – да се избере нов парламент, ново държавно управление, Велико народно събрание и в действителност да има смяна в тази страна “.

Независимо от протичащото се обаче, той има вяра, че смяната у нас ще стане факт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР