Младите пият, защото така изразяват своята индивидуалност и независимост, родителите

...
Младите пият, защото така изразяват своята индивидуалност и независимост, родителите
Коментари Харесай

Откриха защо тийнейджърите залитат по алкохола

Младите пият, тъй като по този начин показват своята характерност и самостоятелност, родителите им – по доста повече аргументи: от тъга и от наслада, от стрес и с цел да изтърван парата, от ревнивост, при меланхолия, по инерция... При дамите злоупотребата с алкохол има директна връзка с еманципацията.

Всичко това е по този начин, само че има и нова доктрина: американски учени организираха огромно проучване и резултатите потвърдиха директна причинност сред гледането на реклами на спиртни питиета и пагубните пристрастия на младежите към алкохола, твърди letidor.ru.

Анализаторите създали питане измежду повече от хиляда младежи на възраст сред 13 и 20 години за това какви излъчвания гледат и какъв брой постоянно, а също и какви питиета и в какви количества избират. Учените съпоставили техните отговори с броя на рекламите на спиртни питиета по разнообразни тв канали.

Резултатите: младежите, които не гледат телевизия и не виждат такива реклами, или въобще не използват алкохол, или лимитират количествата на към 14 чаши бира на месец. А младежите, които постоянно гледат видеоизображения на алкохол, сформират угнетителна статистика: 300 излъчени реклами на алкохол месечно водят до 33 изпити чаши бира за същия интервал.

Колкото по-често подрастващите виждат реклама на алкохолни питиета, толкоз по-пагубно се оказва това за тяхната лична статистика на изпитото. В обособени случаи индикаторите на участващите в проучването младежи достигали 200 чаши бира на месец.

Тези резултати приказват, че рекламите, подтикващи към приложимост на алкохол, би трябвало да се управляват строго и да се демонстрират единствено по тези канали, които не гледат деца и подрастващи. Освен това експертите поучават родителите да наблюдават деликатно какво вършат децата им в свободното си време и да понижат часовете за гледане на телевизия.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР