Младите лекари са много и е важно да има съсловна

...
Младите лекари са много и е важно да има съсловна
Коментари Харесай

Ендокринолог: Трябва да подкрепим младите лекари, за да останат да лекуват тук

Младите лекари са доста и е значимо да има съсловна организация, която се бори за техните права и подкрепя кариерното им развиване. Това сподели ендокринологът от Александровска болница доктор Явор Асьов, ръководител на Комисията за продължаващо обучение към Сдружението на младите лекари.
Не бива да има делене сред по-млади и по-възрастни лекари, а последователност и би трябвало да се борим за това, счита доктор Асьов.
Един от главните проблеми след дипломирането на един млад доктор е опцията той доста бързо да стартира работа в чужбина, акцентира Явор Асьов.
„ Пазарът е отворен и с приравнителни изпити и задоволително знание на езика в съответната страна сътрудниците доста бързо могат да работят. Болниците в България, лечебните заведения, които се занимават със специализация на млади лекари, би трябвало да дават условия, които да са конкурентни на тези, които европейските страни и други страни в световен мащаб дават “, разяснява той в предаването „ Хоризонт до обед “.
Ако при започване на комплицираната си специалност лекарите усещат безперспективност и компликация да стартират специализацията си, те доста бързо се ориентират за работа в чужбина, уточни доктор Асьов.
Обществото ни би трябвало да поддържа всеки млад, сръчен, упорит млад доктор, подготвен да поеме отговорността да лекува тук, с цел да се усеща удобно, заключи ендокринологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР