Младите хора във Франция ще имат безплатен достъп до презервативи

...
Младите хора във Франция ще имат безплатен достъп до презервативи
Коментари Харесай

Франция прави презервативите безплатни за всички от 18 до 25 години

Младите хора във Франция ще имат безвъзмезден достъп до презервативи от януари, в опит да се сведе до най-малко разпространяването на полово излъчени инфекции (ППИ), съобщи Би Би Си.

Френският президент разгласи новата здравна мярка в четвъртък на събитие за здравето на младежите.

Еманюел Макрон сподели, че младежите ще могат да ги вземат от аптеките и разказа този ход като " дребна гражданска война в контрацепцията ".

През 2020 година и 2021 година Франция означи 30% национално нарастване на равнищата на ППИ.

Новата мярка идва дружно с други здравни начинания, ориентирани към разпространяването на ППИ и възстановяване на достъпа до контрацепция.

През 2018 година френското държавно управление стартира да възвръща разноските за презервативи на физически лица, в случай че са закупени в аптека с рецепта от доктор.

По-рано тази годинаправителството направи контрацепцията безвъзмездна за всички дами до 26 години- ход, който засегна три милиона дами.Преди това контрацепцията е била безвъзмездна за дами и девойки на 18 или по-малко.

Макрон добави в туит, че известието от четвъртък идва дружно с други здравни ограничения.Те включват безвъзмездна незабавна контрацепция за всички дами в аптеките и безвъзмездни прегледи за ППИ без рецепта, като се изключи ХИВ, за тези под 26 години.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР