Младите хора трябва да знаят какви последствия носи след себе

...
Младите хора трябва да знаят какви последствия носи след себе
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева участва в кръгла маса на тема Няма добра дрога“

Младите хора би трябвало да знаят какви последици носи след себе си приемът на всяко вещество и стимулант, да бъдат безусловно наясно на какъв риск се излагат, какви са неизбежните провали върху здравето и душeвността им и какви санкции планува законът. Това съобщи зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева на кръгла маса на тематика " Няма добра дрога ". В полемиката взеха присъединяване кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, ръководителят на съдружие " Екопрограма " Борис Ангелов, възпитаници, спортисти и представители на институции, които основават политики за младежта. Идеята на кръглата маса е да се обсъдят ограничения за понижаване на използването на опиати и поощряване на подрастващите към по-активен метод на живот.

Фокусът на дебатите бе концентриран върху повишената приложимост на марихуана от младежите и водените акции в обществените мрежи за нейната " здравословност ". Проектът " Няма добра дрога " има за цел с обстоятелства да запознае младежите с вредата от марихуаната, от други " фешън " опиати и от стимулантите за по-бързо насърчаване на тялото, които също водят към пристрастяване.

 Снимка 360000
Източник:

" Всички ние желаеме нашите деца и въобще младежите на България да порастват като здрави и дейни персони. В същото време осъзнаваме, че те се намират във възраст, в която са податливи на външни въздействия и по тази причина заплахата да прибегнат до наркотични субстанции е по-голяма. За страдание, това се случва и с елитни млади спортисти, които търсят стимуланти за по-добро показване ", съобщи зам.-министър Ваня Колева.

Тя разяснява, че обществото и институциите би трябвало да реагират съответно, с цел да се опълчват на тези отрицателни феномени. Ваня Колева напомни, че Министерството на младежта и спорта за втора поредна година осъществя Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за подкрепяне на действия с предпазен темперамент против експанзия, зависимости и за поощряване на младото потомство да води здравословен метод на живот. Един от сполучливо предпазените планове е " Няма добра дрога " на съдружие " Екопрограма ".

 Зам.-министър Ваня Колева: Здравето на българските деца е идея, с която всички би трябвало да сме ангажирани
Зам.-министър Ваня Колева: Здравето на българските деца е идея, с която всички би трябвало да сме ангажирани

Колева изрази признателност и към всички всички спортисти, които поддържат акциите и с персоналния си образец

Зам.-министър Ваня Колева акцентира, че образованието е един от най-важните фактори в битката против използването на стимуланти. Това бе регистрирано и на интернационалния семинар против допинга в професионалния и всеобщия спорт, проведен от Министерството на младежта и спорта в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. " Днешната полемика ще способства за по-добрата осведоменост на младежите по тематиката за следствията от стимулантите и опиатите. Борбата със неразрешените субстанции в спорта е главен приоритет за нашето министерство и персонална идея за министър Красен Кралев, който е член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация WADA. Ние ще продължим да работим доста интензивно в тази посока, тъй като здравето на младежите в България е въпрос от национално значение ", добави Ваня Колева.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави Министерството на младежта и спорта за политиката, която води във връзка с младежите и за предварителна защита на разнообразни зависимости. Тя изрази признателност и за взаимната работа сред Столична Община и министерството по самодейността " София - Европейска столица на спорта 2018 ", която дава опция на младежите да се включат в над 500 надпревари през тази година.

 Зам.-министър Ваня Колева взе участие в петата интернационална научна конференция „ Спорт и сигурност “
Зам.-министър Ваня Колева взе участие в петата интернационална научна конференция „ Спорт и сигурност “

" Убедени сме, че тези ограничения ще дадат действителни резултати "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР