"Младите хора трябва да знаят, че с години могат да

...
"Младите хора трябва да знаят, че с години могат да
Коментари Харесай

Акад. Петрунов попари всички с прогнозата си за изчезването на К-19!

"Младите хора би трябвало да знаят, че с години могат да носят вируса. Трудно може да се каже, че вирусът се почиства за малко време. Ние и в този момент не можем да кажем докога ще продължи тази зараза ". Това съобщи имунологът акад. Богдан Петрунов по Българска национална телевизия.

"Първоначално се смяташе, че вирусът е по-опасен за възрастните хора със съпътстващи болести, само че се оказа, че високото разпространение е сред хората в дейната възраст - поради необятните обществени контакти ", сподели още той.



По думите му не по-малко от 70-80% от човешката популация би трябвало да бъде инфектирана, с цел да може да се мисли, че вирусът ще изчезне.

"Може би през 2022 година можем да приказваме, че сме свободни от ковид " изясни още той, като посочи, че до момента съществуването на антитела е релативно ниско, което показвало, че не те са водещите в имунитета, а по-специално клетъчният имунитет ", изясни имунологът.

"Учителите би трябвало да бъдат с маски, само че децата с маски - това ще бъде бъркотия. Това няма да бъде решение, може би в най-големите класове ", добави той.

Припомняме, че България записва черен връх в последното денонощие с цели 18 жертви на ковид.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР