Младите хора са въвлечени в онлайн екстремизма, като броят на

...
Младите хора са въвлечени в онлайн екстремизма, като броят на
Коментари Харесай

Русия опитва да предизвика „хаос“ във Великобритания и Европа, предупреди MИ5

Младите хора са въвлечени в онлайн екстремизма, като броят на лицата под 18 години, разследвани за присъединяване в тероризъм, нараства

Руското военно разузнаване (ГРУ) се пробва да провокира „ безпорядък “ във Англия и Европа, разгласи ръководителят на английското контраразузнаване МИ5.

Предоставяйки годишната си актуализация на заканите за сигурността, пред които е изправено Обединеното кралство, Кен Маккалъм съобщи, че сътрудници на ГРУ са направили „ палежи, саботажи и по-опасни дейности “ във Англия, до момента в който Обединеното кралство продължава да поддържа Украйна във войната й с Русия.

MI5 също по този начин е дало отговор на 20 заговора, подкрепяни от Иран от 2022 година насам, макар че по думите му по-голямата част от работата им към момента включва най-вече ислямски екстремизъм, последван от крайнодесния тероризъм.

Маккалъм предизвести, че младежите са въвлечени в онлайн екстремизма, като броят на лицата под 18 години, разследвани за присъединяване в тероризъм, нараства три пъти спрямо последните три години.

Генералният шеф на MИ5 предизвести, че Обединеното кралство е изправено пред най-„ комплицираната и взаимосвързана “ опасност, която в миналото е виждала.

Той добави, че през последната година броят на следствията на държавни закани от MI5 се е нараснал с 48%.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР