„Младите хора на България са изградени лидери със смели и

...
„Младите хора на България са изградени лидери със смели и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът към младите хора: Вашата енергия и амбиция ще подреди разбъркания световен пъзел

„ Младите хора на България са построени водачи със смели и аргументирани позиции. На тяхната сила и упоритост разчитаме да подредят разбъркания международен пъзел, да решат рецесиите, които ни застигат една след друга. “ С тези думи Илияна Йотова се обърна към участничките в самодейността „ Посланик за един ден “, проведена от посолството на Англия в България в партньорство с вицепрезидента. „ Посланик за един ден “ е конкурс за девойки от 14 до 18 години, които получават опцията да работят с водачи от разнообразни сфери. С огромно събитие в София беше маркирана петата годишнина на самодейността.

„ Моника от Благоевград, Никол от Тутракан, Анастасия от Плевен – с тези три девойки работих аз през годините. Зад съответните имена и персони е всяко българско момиче и момче, зад тях е обликът на българските младежи, които са цялостни с хрумвания “, посочи Йотова. „ За миналите години 63 девойките от цяла България съумяха да преборят тежка конкуренция. Мотивацията им да вземат участие беше друга, само че това, което ги свързваше, е опцията първо да трансформират себе си, с концепциите си да трансформират дребната общественост, в която живеят, а с нея и цялото общество, за какво не и света “, съобщи вицепрезидентът. Йотова уточни, че съществена цел на „ Посланик за един ден “ е да вдъхне кураж на българските девойки да развиват капацитета си, да имат смелостта да отстояват себе си, да основават мрежа от съидейници.

Илияна Йотова напомни, че „ Посланик за един ден “ беше основана във връзка Международния ден на дамата и отстояването на правата на дамите и девойките. „ България се гордее с достижения в равноправието сред мъжете и дамите, само че към момента съществува така наречен стъклен таван, против който би трябвало да се борим “, акцентира вицепрезидентът. Тя означи, че множеството планове на участничките са били ориентирани към отбрана на човешките права. „ За даденост приемахме права, воювани десетилетия наред. Днес те още веднъж са подложени на напън. Понятия като война, мир и права още веднъж се трансфораха в тематика за младежите. Категорично би трябвало да се противопоставим против тези, които потъпкват човешките права “, безапелационна бе Илияна Йотова, която прикани за поддръжка за всички, потърсили протекция в България от войната в Украйна. „ Отново най-пострадали са дамите и децата “, акцентира вицепрезидентът.

Йотова благодари на английското посолство в София, на всички сътрудници на самодейността – представители на дипломатическия корпус в България, неправителствен бранш, бизнес. „ Ако не бяха силата и упоритостта на дипломат Ема Хопкинс, продължена от сегашния английски дипломат Роб Диксън, тази самодейност нямаше да съществува “, посочи вицепрезидентът. От своя страна дипломат Диксън благодари на Илияна Йотова за неизменимата поддръжка и лидерския образец.

По мотив петата годишнина на самодейността „ Посланик за един ден “ беше основан късометражен документален филм, който показва развиването на 3 от 63-те победителки през годините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР