Младите хора, които използват електронни цигари, е по-вероятно да изпитват

...
Младите хора, които използват електронни цигари, е по-вероятно да изпитват
Коментари Харесай

Електронните цигари могат да предизвикат хроничен стрес при младите пушачи

Младите хора, които употребяват електронни цигари, е по-вероятно да изпитват продължителен стрес, макар че не е ясно дали стресът е породен от използването на електронните цигари или тя е провокирала стрес, настояват откриватели, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.
„ Изследванията към този момент демонстрират по какъв начин използването на електронни цигари въздейства върху физическото и психическото здраве на младежите “, споделя доктор Тереза То, старши теоретичен помощник в Детската болница „ Сикидс “ (SickKids) в Торонто, предава Българска телеграфна агенция.
„ Предишни наши проучвания демонстрираха, че тези, които употребяват електронни цигари,
е по-вероятно да получат астматичен припадък.
В това изследване бяхме изключително заинтригувани от връзката сред изпаряването, психологичното здраве и качеството на живот измежду младежите “, споделя То в известие за медиите от Европейското респираторно сдружение.
Учените са употребявали данни от канадското Национално изследване на здравните ограничения, в което са взели участие 905 души на възраст сред 15 и 30 години. Около 13 % от тях са декларирали, че са употребявали електронни цигари. Изследователите са открили, че младите хора, които ги използват, е по-вероятно да са физически дейни, само че също по този начин е по-вероятно да оповестят, че изпитват мощен продължителен стрес в живота си.
„ Хроничният стрес може да докара до положения на психологичното здраве като тревожност и меланхолия.
Важно е младежите, които изпитват продължителен стрес, да получат поддръжка още първоначално, с цел да им се помогне да не прибягват до нездравословни механизми за справяне, като приложимост на електронни цигари или тютюнопушене “, сподели То. " Употребата на електронни цигари не е ефикасен метод за справяне със напрежението, само че стресът и тревогата могат да провокират предпочитание за приложимост и да затруднят отхвърли на потребителя “, прибавя тя.
Възможно е и различен фактор да е довел до увеличение както на напрежението, по този начин и на използването на електронни цигари, споделят създателите. Все отново те означават, че при проучването им са взети поради други фактори, които въздействат на напрежението, като приходи, консумация на алкохол и здравословни положения като астма и диабет.
„ Не знаем за какво младежите, употребяващи електронни цигари, са склонни да бъдат по-активни физически,
но може да е по този начин, тъй като се пробват да управляват тежестта си с извършения и имат вяра, че използването на електронни цигари може да им помогне “, сподели То.
Проучването също по този начин откри, че младите хора, които употребяват електронни цигари, имат по-нисък риск по отношение на някои признаци на неприятно здраве, като високо кръвно налягане, макар че тези резултати не доближават статистическа значителност. „ По време на изследването тази група младежи е имала положително физическо здраве като цяло; би трябвало обаче да проучим резултатите на електронните цигари в по-дългосрочен проект, с цел да разберем въздействието им върху здравето на младежите. Знаем, че стресът провокира оксидативен проблем и инфектиране в организма, а те играят значима роля за риска от развиване на хронични болести като астма, диабет и сърдечносъдови болести “, добави То.
Проучването е показано от То тази седмица на конгреса на Европейското респираторно сдружение в Милано, Италия. То е финансирано от канадския Институт за проучване на здравето. Констатациите, показани на медицински срещи, се смятат за предварителни до публикуването им в рецензирано издание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР