Младите червенокръстци от петте клуба на област Ловеч – Априлци,

...
Младите червенокръстци от петте клуба на област Ловеч – Априлци,
Коментари Харесай

Младите червенокръстци от област Ловеч проведоха антиспин кампания с РЗИ Троян и Тетевен

Младите червенокръстци от петте клуба на област Ловеч – Априлци, Троян, Тетевен, Ловеч и Летница, на 30-ти ноември и 1-ви декември се включиха в Националната АНТИСПИН акция предварителна защита на полово рисково държание на Министерство на здравеопазването взаимно с РЗИ-Ловеч, община Троян и община Тетевен под мотото „ От теб се желае да избегнеш риска “.



В интервала 28 ноември – 6 декемврисе проведат часове по здраве в учебни заведения в гр. Ловеч. Обучителни модули – презентации с полемики и анкета за изследване на познания и осведоменост измежду възпитаници ще се организира в СУ „ Климент Охридски “, ПГВМ, ПГМЕТ, ППМГ и СУ “ Тодор Кирков “.



Целта на образованията е информиране и придобиване на познания измежду младежите за методите на заразяване и предотвратяване от ХИВ/СПИН.



Презентации бяха извършени на 1-ви декември и в трите средищни учебните заведения в Тетевен като работни ателиета, провокации по тематиката, разпространяване на осведомителни материали и презервативи.



Младите червенокръстци от Тетевен, Априлци и Летница създадоха и осведомителни табла по тематиката, а с поддръжката на МКБППМН към Община Тетевен раздадоха и стикери с мотото " Незнанието е риск! ".



На 30ти ноември както на 1ви декември в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “, ППМГ и НПГВМ „ проф.д-р Димитър Димов “ и ПГМЕТ- Ловеч, СУ „ Бачо Киро “ – Летница, СУ “Васил Левски “- Априлци,СУ „ Климен Охридски “-Троян, СУ „ Георги Бенковски “, НПГГСД „ Сава Младенов “ и ПГСЕУ- Тетевен доброволци от общинските клубове на БМЧК предоставиха здравно осведомителни материали и защитни средства на всички лица съпричастни с акцията, а в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ - Ловеч и в Троян - постройката на Туристически информативен център, ул. „ Георги Сава Раковски “ № 103, ет. 1, се извърши бързо и анонимно тестване за ХИВ, Хепатит С и Хепатит В от мобилен екип на Регионална здравна инспекция-Ловеч.

Екипи от доброволци на БМЧК - Троян предоставяха здравно осведомителни материали и защитни средства на всички лица, посетили акцията. Самите доброволци от Ловеч и Троян също се тестваха и мотивираха жителите и своите съученици да поддържат самодейността.

От 04.12.2023 година до 08.12.2023 година в това число РЗИ-Ловеч афишира Седмица на отворени порти за осъществяване на анонимни и безвъзмездни проучвания за ХИВ, Хепатит С и Хепатит В с бързи проби и по метода ELIZA на искащи жители в микробиологична лаборатория на дирекция НЗБ при РЗИ Ловеч. Работно време на лабораторията – всеки работен ден от 10.00 до 12.30 ч. и от 13.00 до 16.00 ч.

Световният ден за битка със СПИН годишно се отбелязва на 1 декември и е отдаден на повишение осведомеността за СПИН-пандемията, породена от разпространението на вируса ХИВ. Кампанията има за цел да насочи вниманието към казуса СПИН и да увеличи публичната осведоменост за методите на предаване на ХИВ и други сексуално-предавани инфекции, да стимулира хората за отговорност къмсобственото здраве и да насърчи постоянното проучване за ХИВ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР