Младите българи на възраст между 18 и 34-години, се опияняват

...
Младите българи на възраст между 18 и 34-години, се опияняват
Коментари Харесай

Младите българи се опияняват традиционно с алкохол и цигари

Младите българи на възраст сред 18 и 34-години, се опияняват обичайно с алкохол и цигари. След това е използването на канабис, амфетамини, екстази и LSD. Това съобщи Юлиян Караджов, биохимик, специалист по наркотични субстанции в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS. Повод за думите му е Европейският отчет за опиатите за 2023 година

„ Има термин – преместени лица. Това са хора, които са изтръгнати от корена си, не са на мястото си. Те са под мощен стрес. Те са на място, където престъпността набира фрагменти ”, сподели той във връзка мигрантите, военните спорове в Сирия и в Африка, както и за напрежението от коронавирусната пандемия.

„ Сега имаме още една война с още преместени лица, тъй че не може да чакаме промени към по-добро, при изискване, че имаме изостряне на проблемите ”, изясни Юлиян Караджов.

В Европейския отчет за опиатите за 2023 година, оповестен преди дни, се вижда историческа наличност на кокаин в Европа. Ключово обръщение от разбора е, че въздействието от използването на противозаконни опиати към този момент се вижда съвсем на всички места в нашето общество, а
пазарът на опиати води и до усилване на насилието и корупцията. Наличието на кокаин е на исторически високи равнища в Европа. В последните 7 години процентът използвали го 18-34-годишни е скочил двойно, се споделя в документа.

Нововъзникващите проблеми с опиатите, засягащи Стария континент, също са част от Европейския отчет за опиатите за 2023 година, оповестен преди дни. Ключово обръщение от разбора на Европейския отчет за опиатите за 2023 година е, че въздействието от използването на противозаконни опиати към този момент се вижда съвсем на всички места в нашето общество. Пазарът на опиати води и до усилване на насилието и корупцията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР