Млади, вдъхновяващи, влюбени и четящи. Създателите на един от най-големите

...
Млади, вдъхновяващи, влюбени и четящи. Създателите на един от най-големите
Коментари Харесай

Млади, влюбени и четящи


Млади, вдъхновяващи, влюбени и четящи. Създателите на един от най-големите български Youtube канали с ревюта на фентъзи книги и първата българска „ кутия-абонамент “ с книга изненада и дарове. Юрист и книгоиздател по обучение, с едно пленяващо общо фамилно занятие. Кои са те? Можете да разберете повече за тях в изявлението по-долу.



- Представете се на нашите читатели. Кои сте вие?
- Ние сме Рая и Александър, по-добре познати в книжните среди като Райс и Алекс от буктюб дуото  „ Четат ли двама ”:)
- Как пристигна концепцията за Youtube канала ви и има ли избрана книга, която ви въодушеви?
Алекс: - Тук се включвам аз, защото към и директно откакто се роди детето ни, много постоянно започнах да виждам задгранични буктюбъри и концепцията доста ми хареса - хора, които употребяват видеа, с цел да споделят какъв брой доста (не) са харесали някоя книга. Затова предложих концепцията на Райс и тя се съгласи. След това обаче минаха няколко месеца, до момента в който тя не ме побутна и един ден просто взехме решение да снимаме, пък, както се споделя - каквото сабя покаже.
- Колко време след първия ви клип се появи концепцията за BOPS - Box of paper smiles - абонаментната кутия, която  изпращате с нова книга и дребни дарове с авансово показана тематика? Как решавате коя ще е идната книга-изненада, какъв е процесът на подготвянето на кутиите?
Райс: - Идеята за кутиите още веднъж беше на Алекс - той има най-интересните и разнообразни хрумвания,  които хващат вниманието ми на момента. Мисля, че към 2 месеца откакто създадохме канала, се заговорихме, че в България няма такава абонамента кутия, а преди 2-3 години точно „ кутиите “  набираха мощ на българския пазар. Уви, още веднъж изчакахме няколко месеца, тъй като искахме да помислим, да преценим кое да включим, по какъв начин да композираме всичко.
Алекс: - Относно самия асортимент за книгата и продуктите, най-често първо избираме книгата и по нея се ръководим за всичко останало - тематика, продукти, цвят на кутията и така нататък Стараем се да включваме книги, за които сме спокойни, че ще се харесат на хората, които си поръчват нашия BOPS. Всяко сглабяне и изпращане е едно малко премеждие.
- Коя книга или поредност бихте предложили на новобранец в фантастичния род?
Алекс: - Всичко зависи от доста фактори: на какъв брой години е индивидът, момиче или момче е, какви други книги харесва, кои жанрове са му по на сърце. Но може би универсалните, които аз бих предложил за по-възрастен четец, са Тери Пратчет (той е за всички, всъщност),  „ Колелото на времето ” от Робърт Джордан (и Брандън Сандерсън), поредицата за „ Джентълмените копелета ” на Скот Линч. И ще спра, тъй като мога да включа още доста.
Райс: - Аз ще запълня рекомендациите за по-младите с „ Хари Потър ”,  „ Пърси Джаксън ” на Рик Риърдън,  „ Скълдъгъри Плезънт ” от Дерек Ланди ”,  „ Серафина ” на Робърт Бийти и още най-малко 100 заглавия!
- Какво вършиме с всичките книги, които четете - всички от тях ли пазите, или ги дарявате? И какъв брой в действителност е огромна библиотеката ви? 
- В 99% от случаите ги пазим, тъй като желаеме някой ден да си украсим всички стени с големи библиотеки, които да са цялостни със заглавията, които сме си купували през годините. Но има и някои заглавия, които ни се дублират, не сме харесали толкоз доста или пък толкоз сме харесали, че желаеме да споделим - тогава най-често търсим място или човек, на който да ги дарим. Така знаем, че книгите ни са в сигурни ръце.
Бихте ли написали книга, дружно или настрана?
Алекс: - Да, като най-вероятно аз ще я пиша, а Райс ще я редактира, тъй като тогава тя ще е в стихията си. Както доста пъти съм казвал - аз съм този с концепциите, а тя е тази, която ме въодушевява да ги направя.
Любима книга?
Алекс: -Аз бих споделил двама създатели, само че всичко тяхно - Тери Пратчет и Джералд Даръл.
Райс: -Моят избор би бил…  „ Малкият принц ” и  „ Часът на чудовището ”. Имам още доста, които одобрявам, само че тези са най.
Имате ли си извънредно занимание?
Алекс: - Винаги се забавляваме доста, само че готвенето е моята пристрастеност, а Райс обожава да кара.
- Мислите ли да се включите в състезанието на Списание 8 за приказен роман?
С наслаждение! Ще опитаме да се измъкнем от дневните си работи за задоволително дълго време, с цел да напишем история.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР