Млади таланти с предприемачески потенциал на възраст между 15 и

...
Млади таланти с предприемачески потенциал на възраст между 15 и
Коментари Харесай

Млади таланти у нас ще се обучават на предприемачество

Млади гении с предприемачески капацитет на възраст сред 15 и 30 години могат да се включат в плана " Инкубатори за новаторски предприятия ", който започва в Пловдив на 19 февруари, оповестяват от Фонда на фондовете, които провеждат плана в партньорство със съдружие " Асоциация за интернационално публично развиване " (АМОР) и Софийския университет " Св. Климент Охридски ". 

Проектът е финансиран по стратегия " Еразъм+ " на Европейски Съюз. Бюджетът му е 50 550 евро.

Основна цел на плана е да подтиква партньорството сред младите бизнесмени в страната и представители на локалната администрация, бизнеса и просветителните институции посредством семинари и интерактивни способи на образование, на практика продан на познания, умения и хрумвания.

Предвиждат се симулации под формата на ролеви игри за основаване на стартъпи, с цел да се надградят знанията и уменията на младежите, свързани с генериране на новаторски хрумвания, бизнес обмисляне, предприемачески умения, основаване и финансиране на стартъп инициативи, показване пред вложители. Желаещите да вземат участие ще бъдат селектирани посредством запълнен от тях дигитален въпросник, основан за плана. 

 istock istock
Сред задачите на плана са професионално кариерно насочване на младежите, развиване на предприемачески умения и личен бизнес, и благоприятни условия за финансиране на техни новаторски хрумвания, сподели за Българска телеграфна агенция Дочка Василева от Фонда на фондовете. Ако към този момент имат своя концепция за бизнес и новаторски решения, ще работим взаимно с младежите, с цел да могат да доразвият концепцията си, в подготовката на бизнес проект и презентация пред вложителите. Младежките стартъпи в ранна фаза, бихме могли да финансираме посредством нашите фондове за дялово вложение, уточни Василева.  

До момента 30 млади гении от Пловдив са декларирали предпочитание за присъединяване. Има интерес от младежи и от други градове, сподели още Дочка Василева.

Предвижда се семинари по плана да се проведат в 10 града в страната. Освен в Пловдив, срещи с млади бизнесмени ще има във Враца, Русе, Варна, Бургас, Габрово, Стара Загора, Свищов, Благоевград и в София. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР