Млади таланти от цялата страна на възраст от 14 до

...
Млади таланти от цялата страна на възраст от 14 до
Коментари Харесай

С мюзикъла „FAME“ се възстановява Академията на изкуствата в Смолян

Млади гении от цялата страна на възраст от 14 до 24 години са първите участници в Академията на изкуствата в Смолян, която още веднъж възобновява активността си след близо 10 годишно спиране. Под режисурата на Петър Одаджиев, от през днешния ден те стартират интензивно да репетират по мюзикъла „ FAME “, който ще бъде показан в Смолян през септември. „ Тогава младежите ще излязат на смолянска сцена, дружно с целия оркестър на Пловдивската опера и се чака едно доста огромно събитие “, уточни Адриан Петров.

Младите гении – участници в Академията на изкуствата бяха приветствани от секретаря на Община Смолян Момчил Николов. „ Изключително ми е прелестно, че сте в нашия град. Надявам се да се чувствате добре. Знам, че сте доста надарени, знам че ще се справите добре и ще си свършите работата чудесно. Надявам се да имате малко време и да разгледате Смолян и района, тъй като имаме културни и естествени забележителности, които сигурно ще ви впечатлят. Поздравявам ви от името на кмета на Община Смолян Николай Мелемов, под чиято закрила се организира тази Академия. Пожелавам ви да сте здрави, щастливи и доста сполучливи “, сподели Николов.

„ С възобновяване на Академията на изкуствата концепцията ни е през лятото, когато креативните сформира не са в дейна активност, постройката на театъра да се трансформира още веднъж в място по предопределение. Стартираме с мюзикъл, само че за в бъдеще формата ще бъде доста разнообразна. Всякакви изкуства, свързани със сцената ще могат да намерят място тук. Ще каним най-хубавите преподаватели в съответната сфера, ще вършим изнесени уроци за младежите. Тази година не сме присъединили деца от Смолян, само че за идната предвиждаме най-малко 50 % от участниците да бъдат от Родопите. Чрез кастинг по специфични критерии ще подберем надарени наши деца, които ще могат да надграждат уменията и знанията си, да се срещат с другите типове изкуства и да черпят опита на най-хубавите “, сподели още Петров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР