Млади предприемачи от 6 страни, сред които и българинът Борис

...
Млади предприемачи от 6 страни, сред които и българинът Борис
Коментари Харесай

Българин е сред най-добрите социално значими предприемачи в Европа


Млади бизнесмени от 6 страни, измежду които и българинът Борис Колев, бяха включени във FERD’s List - нова самодейност за отличаване на извънреден предприемачески принос в Европа. Норвежкият капиталов фонд FERD и Junior Achievement Europe вписаха първите имена в класацията – тези на шестима от най-успешните млади бизнесмени, иноватори и водачи, които имат и забележителен принос към обществото. " Награждаваме тези европейци за техните устойчиви полезности и явен отпечатък “, означи Йохан Андерсен, ръководител на FERD, по време на формалната гала в Брюксел предходната седмица

Общото сред отличените David Darmanin (Малта), Christian Erfurt (Дания), Erik Fjellborg (Швеция), Chris Slater (Великобритания), Claudia Suhov (Румъния) и Борис Колев е, че са движени от предпочитание за триумф и потребност да дават назад на обществата си. Всички те са минали образование за предприемачество в учебна възраст, което е повлияло върху сполучливото им развиване им по-нататък. Въпреки другите браншове, в които развиват бизнесите си – финансови услуги, ръководство на хора, уеб разбори, софтуерни приложения, обществено предприемачество и обучение - те са единомислещи, че ученето на предприемачески умения е в основата на триумфа.

Борис Колев е номиниран и награден поради богатия си опит като бизнесмен и управител на новаторски софтуерни, маркетингови и най-много общественозначими планове. Отличителна линия на всеки бизнес план, който Борис основава и развива, е интензивният обществен съставен елемент и задачата за поддръжка и развиване на средата, природата и обществото в България. Първата си компания той започва, когато е единствено на 18 години, а сега е ръководещ сътрудник на една от най-бързоразвиващите се компании в ИТ бранша у нас, както и на новооснован рисков фонд за вложения в Български софтуерни стартъпи. Извън бизнеса, той интензивно поддържа разнообразни дела и взе участие в управителните препоръки на няколко нестопански организации, в това число CSR Bulgaria – Българската мрежа за корпоративна обществена отговорност.

Борис е сериен бизнесмен с дълготраен опит в основаването и развиването на софтуерни компании и планове в областта на нововъведенията. Генерален директор и създател на JT International Group – българска група от компании в областта на маркетинговите и софтуерни нововъведения. Съосновател е на DigiMark, компания за създаването на мобилен програмен продукт с максимален растеж измежду ИТ бранша в България за 2014 година. А от 2015 година е ръководещ шеф в DigiMark Ventures, която е софтуерен вложител в серия от български стартъпи, измежду които Doglar, Regico, MedicHome, Gen1, Dermico, eMEDy и други

Сред първите инициативи на Борис още от 2007г. е компанията JT Design, която и до през днешния ден е измежду водещите уеб студиа в страната, а последната му инвестиция е в стартъпа за генетични проучвания и нутригеномика - NutriGen.

Борис е почетен президент на „ Българската Форумна Лига “ и е член в борда на шефовете на “CSR Bulgaria ” – Българската мрежа за корпоративна обществена отговорност, фондация „ Mastermind Bulgaria ” и още няколко нестопански организации в България.

Той учи бизнес администрация в University of Portsmouth, Съединени американски щати, а по-късно приключва магистърска стратегия „ Иновации, предприемачество и финанси “ във ВУЗФ, София, откакто получава специфична премия под формата на цялостна стипендия за принос в развиването на нововъведенията и предприемачеството в България от сп. Forbes Bulgaria през 2013г.

През 2007-ма година международното бизнес издание " Business Week Worldwide " нарежда Борис на 2-ро място измежду " Най-успешните млади бизнесмени в Европа ". През 2011г. печели 2-ро място за премията " Най-добър млад управител на България ". През 2013г. попада в първата ранглиста „ 30 под 30 “ на младите водачи с максимален капацитет в страната съгласно списание Forbes. Междувременно се занимава с развиване на обществени планове и е бизнес съветник, наставник и посетител преподавател в български и непознати висши учебни заведения по тематики като предприемачество и обществен бизнес.

От основаването на магистърската стратегия „ Корпоративна обществена отговорност и финансов мениджмънт “ във ВУЗФ (която е взаимен план със CSR Bulgaria), Борис е учител в дисциплината „ Социално виновни практики “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР