Млади патета от вида зеленоглава патица бяха пуснати в днешния

...
Млади патета от вида зеленоглава патица бяха пуснати в днешния
Коментари Харесай

Старозагорски деца пуснаха във водите на езерото „Загорка“ патета

Млади патета от типа зеленоглава патица бяха пуснати в днешния празничен ден на независимост във водите на езерото " Загорка " в Стара Загора.

Всички четиринадесет птици са излюпени и отглеждани в Спасителния  център за диви животни на Сдружение " Зелени Балкани ". Те са потомство на птици, които са били иззети, тъй като са употребявани като живи примамки при незаконен лов.

Освобождаването на патета се трансформира в същински празник за всички пристигнали особено за акцията. Новите жители на езерото бяха пуснати в природата от ръцете на дребни старозагорци.

„ Останалата част от развъдените при нас зеленоглави патици ние освобождаваме с разнообразни ловни дружинки в региона на разнообразни места и разнообразни водоеми. Това е един от методите ни да покажем, че ние желаеме да работим дружно. Да покажем на тях и на обществото, че природозащитници и ловци могат да бъдат дружно в името на опазването на българската природа “, описа пред Българска телеграфна агенция ветеринарният доктор в Сдружение „ Зелени Балкани “ Христина Клисурова.

Веднага откакто бяха освободени, патетата се събраха в група, което способства да се усещат в сигурност, до момента в който свикнат с новото си местообитание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР