Младежкият театър в София излиза на протест в понеделник -

...
Младежкият театър в София излиза на протест в понеделник -
Коментари Харесай

Ще се настани ли КЕВР в част от сградата на Младежкия театър

Младежкият спектакъл в София излиза на митинг в понеделник - повода е, че Комисията за енергийно и водно контролиране желае да си вземе част от постройката, като твърди, че парцелът е с отпаднала нужда. Енергийният регулатор е декларирал, че незабавно има потребност от пространства, с цел да си прави работата. Министърът на културата съобщи,че застава безапелационно зад Младежкия спектакъл.

Ръководството на Младежкия спектакъл " Николай Бинев " алармира за казуса през вчерашния ден - Комисията за енергийно и водно контролиране е изпратила през февруари кореспонденция до районното министерство, с което желае да получи безплатно 435 квадрата от театъра поради отпаднала нужда.

Не единствено не е с отпаднала нужда, а в противен случай, към него има предпочитание от наша страна от новото управление на Младежкия спектакъл, да направи нова куклена сцена там. Това е разказано доста в детайли в наш отговор, който сме изпратили и до Министерство на регионалното развитие, и до министерство на културата, сподели Михаил Байков-директор на Младежкия спектакъл.

Младежкият спектакъл търси поддръжката на гилдията.

Искаме да молим към всички сътрудници от културния бранш да ни поддържат, защото сходен казус, който би се основал при хипотетично лишаване на това пространство би могъл да се случи с всеки един различен държавен или общински културен институт, сподели Делян Тодоров- зам.-директор на Младежкия спектакъл.

От Столичната община нямат лостове за влияние по проблема, защото театърът е държавен. Застават зад него с морална поддръжка.

Имат цялостната поддръжка на града ни, хората от Младежкия спектакъл и неговото управление. Изключително тревожно е отнемането на което и да е културно пространство в днешно време, сподели Мирослав Боршош- зам.-кмет по културата в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Министърът на културата също поддържа Младежкия спектакъл, само че недоумява за какво схваща за проблема от обществените мрежи.

Аз персонално бях доста сюрпризиран да го науча от обществените медии, тъй като в никакъв случай не е и мало подозрение, че министерството на културата застава твърдо зад своите театри, в това число зад Младежкия спектакъл. Аз персонално организирах към 2 часа диалог с шефа на този спектакъл преди към 2 седмици и се разбрахме. Включително при нас има позитивно мнение, че не е отпаднала нуждата. Единствената отпаднала нужда, която аз виждам е от такива рискови водения на разговор по обществените мрежи вместо да се разберем, както се опитахме да създадем в персонален диалог, сподели Атанасов.

Как ще бъде решен въпросът, е в ръцете на Регионалното министерство.

По тематиката работиха: Десислава Маркова, Гергана Гайдарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР