Младежкият театър в София излезе на протест. Причината е преписка

...
Младежкият театър в София излезе на протест. Причината е преписка
Коментари Харесай

Койна Русева пред Младежкия театър: Това ли е промяната, която обещахте? Това ли е грижата за културата, която обещахте?

Младежкият спектакъл в София излезе на митинг. Причината е кореспонденция в районното министерство от Комисията за енергийно и водно контролиране. Твърди се, че регулаторът  желае да  придобие безплатно парцел, който е част от постройката.

Позицията на Комисията за енергийно и водно контролиране е, че при започване на февруари Младежкият спектакъл е  разгласил обществена публикация, че провежда търг за отдаване чартърен на два етажа.

" Това е благосъстоятелност на Младежки спектакъл, не може да се постъпва по този незаконен метод. Аз съм на това мнение. Освен това желая да попитам всички ръководещи - това ли е смяната, която обещахте? Това ли е грижата за културата, която обещахте - по този начин, като просто изземате някакви неща от нас или не заставате зад нас. Аз моля министърът на културата съществено да застане зад нас и този проблем да бъде решен веднъж вечно ", сподели актрисата Койна Русева.

" В концепцията на новия шеф беше заложено основаването на нова куклена сцена навръх това пространство, преди да се появи казусът. Именно заради тази причина комисията го е подкрепила, тъй като основава още едно отворено културно пространство за деца. Чак откакто той влезе в театъра и стана шеф тогава се появиха претенциите от страна на КЕВР. Очаквам министърът на културата с изключение на да каже, че поддържа театъра - да го удостовери с подписа си ", сподели от своя страна артистът Христо Мутафчиев. 

" Една страна в случай че не може да си отбрани културата... Да не приказваме, че този спектакъл е с толкоз сериозна история, въпреки всичко се споделя Николай Бинев... Всяка дума е непотребна и се надявам това да е едно неразбирателство и бързо всичко да се реши, само че ми се желае да бъде една алена точка, знак, който да не забравяме и да знаем, че не трябва по този начин да се прави. Това е срамно. Аз доста желая да се работи. Откакто това държавно управление е на власт ние нямаме нищо свършено, само че не ние би трябвало да оказваме помощ на тях, а те са поставени да оказват помощ на нас. Тук има едно огромно разминаване. Много бързо и внезапно би трябвало да стартираме да работим, т.е. те да работят, тъй като пред нас стоят съществени проблеми ", безапелационен бе Калин Сърменов, съобщи кореспондент на Sofia24.bg .

Повече можете да видите във видеото.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР