Младежкият национален отбор по волейбол на България ще играе с

...
Младежкият национален отбор по волейбол на България ще играе с
Коментари Харесай

Волейболистите ни срещу Чехия на полуфиналите в Словакия

Младежкият народен тим по волейбол на България ще играе с Чехия в полуфиналите на продължаващия в Банска Бистрица Европейски олимпийски юношески фестивал.

Мачът, който ще дефинира единия финалист е на следващия ден, петък от 20.00 ч. наше време.

Младите ни волейболисти са водени от Мартин Стоев, а в състава е и синът на Владимир Николов – Алекс, посрещачът игра за мъжкия ни отбор в Лигата на нациите. Другият полуфинал на следващия ден от 17.30 ч. опълчва Италия с Турция.

Късно нощес националният тим на България по волейбол за девойки до 19 години загуби и последния си мач в групата, откакто съставът на Мила Кьосева отстъпи пред Полша с 1:3 (14:25, 25:20, 20:25, 23:25). Утре, петък, нашите излизат в спор за 5-8 място в мач против Словения, дуелът е от 15.00 ч. българско време.

Междувременно бяха наградени призьорите в тройния скок, където България завоюва първия си орден на олимпийския фестивал в Банска Бистрица. Късно нощес надареният лекоатлет Боян Хаджитодоров завоюва бронзовото отличие като записа най-хубавия си резултат 14.59 метра от втория опит. На първо място приключи Йоанис Карциос (Гърция) с 15.19 метра, а среброто бе за Саркис Антраник Ашджиан (Кипър) с 14.66 м.

Днес джудистът Христо Вълков започва с две победи в кат. 81 кг като се наложи първо над сърбина Стефан Зубович и по-късно над представителя на Босна и Херцеговина Видак Малевич. При дамите в кат. 63 кг Радина Сербезова отстъпи още в първия кръг пред финландката Луна Лумина Сейкула.

Междувременно в кат. 57 кг Снежана Граматикова загуби от
представителката на Англия Ниам Саутгейт.

С 41.050 т. в многобоя Елена Николова не откри място във финалите на обособените уреди.

В тениса българското присъединяване завърши със загубата на Ева Николова във втория кръг от румънката Ева Йонеску с 3:6, 3:6.

В атлетиката Християна Василева си обезпечи място във финала на гюле (3 кг), откакто в квалификацията записва 13.45 м, най-хубавият резултат – 15.79 м е на полякинята Юлия Михаловска. Битката за златото е на следващия ден, петък от 11.30 ч. българско време.

В плуването Магдалена Пепегова финишира за 1:07,13 мин. в сериите на 100 м тил и остава първа запаса за полуфиналите по-късно през днешния ден. С 24,18 сек. в серията си Алекс Стоянов се класира за полуфиналите на 50 м свободен жанр довечера, до момента в който резултатът 25,63 сек. не стигна на
другия ни представител Тодор Господинов да продължи напред. Алекс плува и 200 м свободен жанр, само че с 1:59,38 мин. остана 27-и в крайното
класиране и не попадна измежду полуфиналистите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР