Младежкият национален отбор на Англия победи връстниците от Испания с

...
Младежкият национален отбор на Англия победи връстниците от Испания с
Коментари Харесай

Англия е еврошампион при младежите след 39 години

Младежкият народен тим на Англия победи връстниците от Испания с 1:0 на финала  на Европейското състезание по футбол до 21 години на " Аджарабет Арена " в грузинския град Батуми и ликува с купата. Къртис Джоунс (45+4) вкара гола за триумфа, а вратарят Джеймс Трафърд избави дузпа на Абел Руис в деветата минута от добавените 12 и се трансформира в воин за англичаните. Под управлението на Лий Карсли отборът завоюва всичките си мачове на Евро 2023, като не позволи нито един гол във вратата си, а също така прекъсна серия от 19 следващи мача без загуба на „ Ла Рохита “. Младата звезда Родри и Миранда пропуснаха да вкарат за Испания. Колуил (44) засече с глава центриране на Палмър от свободен удар, топката тупна в земята, след което срещна сглобката на гредите. В добавеното време преди паузата Палмър шутира от фаул, топката рикошира в Къртис Джоунс, който се бе внедрил в стената на испанците и стана непостижима за Тенас - 1:0.  След гола хора от двете скамейки започнаха всеобщо да се бутат и дърпат, а съдията сподели два червени картони – по един за двата щаба. Този за Англия бе за Ашли Коул, който е помощник на Карсли.
След почивката Руис (50) засече с глава центриране от фаул и вкара, само че голът бе анулиран поради засада. В 89-ата минута „ трите лъвчета “ пропуснаха да удвоят, откакто вратарят Тенас избави поредно удар на Харви Елиът и добавка на Мадуеке.
В добавеното време след интервенция на ВАР бе отсъдена дузпа за Испания, откакто Колуил закачи крайници на Руис. пострадалият извърши наказателния удар, само че Трафърд мазета удара му, а по-късно отрази и добавката, а третият шут на испанците прелетя над вратата и Англия ликува с евротитлата при младежите за първи път от 39 години и за трети път в историята.
44-има играчи записаха имената си измежду голмайсторите на форума - 30 по 1 път, 11 по 2 пъти и трима с по 3 гола - испанците Серхио Гомес и Абел Руис, и Георгий Судаков от изненадата на шампионата - Украйна.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР